RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:42:20    zaterdag, 22 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Zondag, 07 september 2014 14:43 uur, laatst gewijzigd op 07 september 2014 14:44 uur

Rieten dak Kinderboerderij vernieuwd

Rieten dak Kinderboerderij vernieuwd

Het heeft even geduurd, maar deze week werd dan eindelijk het dak van de Kinderboerderij in Boxtel voorzien van nieuw riet. De monumentale hoeve aan het Apollopad werd de voorbije maanden grondig verbouwd en met het nieuwe dak is de opknapbeurt bijna klaar.

De Kinderboerderij heeft inmiddels een nieuwe inrichting en dankzij een grondige verfbeurt ziet de hoeve er eigentijdser uit. Eigenlijk zou al in 2012 worden gestart met werkzaamheden aan het dak van de boerderij omdat de kap op meerdere plekken rot was. Het karwei werd echter keer op keer uitgesteld, maar in augustus kon door Rietdekkersbedrijf Koen Turk uit Andelst eindelijk worden gestart met het vervangen van de kap en deze week werd het riet erop gelegd.

Na de verbouwing moet de Kinderboerderij een ontmoetingsplek in de wijk worden. Er is dan ook een huiskamer ingericht waar bezoekers een kopje koffie kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten. Vanaf deze week gelden er ruimere openingstijden. De hoeve is te ook op dinsdag en donderdag voortaan geopend van 09.00 tot 17.00 uur, elke doordeweekse dag kunnen belangstellenden nu de Kinderboerderij bezoeken. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Natasja fashion SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit Rijschool Dolman TopSlank Geerts advies Kindertuin Geld en Makelaardij Toverboom Koppelmans