03:00:20    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 18 november 2013 19:59 uur, laatst gewijzigd op 19 november 2013 08:39 uur

Rien Schalkx verlaat gemeenteraad

Rien Schalkx verlaat gemeenteraad

Op de foto: Rien Schalkx neemt afscheid van de actieve Boxtelse politiek. De Liempdenaar blijft in elk geval tot najaar 2014 voorzitter van voetbalclub DVG in zijn woonplaats. (Foto: Peter de Koning).

Fractievoorzitter Rien Schalkx van Combinatie95 heeft aan zijn partijbestuur laten weten niet beschikbaar te zijn voor een volgende raadsperiode. Dat heeft partijvoorzitter Kees Quinten maandag bekendgemaakt.

Recentelijk is Schalkx door burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel benoemd tot gemeentesecretaris. De benoeming moet definitief worden per mei 2014. De Liempdenaar is van mening dat beide functies in tijdsbesteding lastig verenigbaar zijn.

Bij de start van zijn nieuwe functie is de nieuwe raadsperiode dan nog maar net begonnen en hij en het partijbestuur vinden het niet correct om vanuit ’kiezersgewin’ bij de verkiezingen op 19 maart dan toch op een verkiesbare plaats te staan. Quinten: ,,Combinatie95 kan zich echter gelukkig prijzen dat er goede kandidaten beschikbaar zijn voor de top van de lijst, die begin december bekend wordt gemaakt.”

Schalkx heeft zich volgens de partijvoorzitter de afgelopen jaren met veel plezier ingezet voor de Boxtelse gemeenteraad en Combinatie95. ,, In het bijzonder de organisatie van en deelname aan de thema-avonden, werkbezoeken, open partijbijeenkomsten en de cursus Verken je Gemeente hadden zijn warme belangstelling omdat je dan dicht bij de burgers en organisaties staat.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 21 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Huidtherapie Gemeente Boxtel