12:17:08    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 september 2011 23:03 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2011 23:05 uur

Ridderorde voor Ties Pronk

Ridderorde voor Ties Pronk

Op de foto: Ties Pronk is dinsdag benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Ties Pronk (65) is dinsdag bij zijn afscheid als directeur van Vion Retail Nederland koninklijk onderscheiden. De Boxtelse ondernemer werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Frank van Beers in kasteel Maurick te Vught.

Als directeur was Pronk verantwoordelijk voor de totale retail van Vion in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Hij voerde het management en de exploitatie van meerdere centrale slagerijen van het vleesconcern en de logistiek.

Naast zijn werkzaamheden voor Vion was en Pronk op vele fronten maatschappelijk actief. Het meest bekend is hij momenteel als voorzitter van voetbalclub Boxtel. Zondag speelde zijn club de derby tegen ODC, waarin in eigen huis met 1-0 werd gewonnen. Vele jaren is hij actief binnen hockeyclub MEP.

Zijn betrokkenheid bij het openbaar carnaval in Boxtel was groot. Pronk was in 1979 en 1980 prins carnaval, daarnaast was hij penningmeester en voorzitter van de prinsenvereniging. Ook was hij secretaris van de Stichting Openbaar Carnaval.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen