11:04:16    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 april 2013 14:01 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2013 14:07 uur

Ridderorde burgemeester Ronnes

Ridderorde burgemeester Ronnes

Op de foto: Commissaris van de koningin Wim van de Donk speldt de ridderorde op het revers van burgemeester Frans Ronnes. (Foto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Frans Ronnes is vrijdag tijdens de lintjesregen benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij ontving de versierselen behorend bij de koninklijke onderscheiding uit handen van de Brabantse commissaris van de koningin Wim van de Donk.

Ronnes ontving de onderscheiding wegens zijn bestuurlijke inzet en zijn grote inspanningen om Europa dicht bij de burgers, letterlijk aan de keukentafel, te brengen. Hij begon zijn loopbaan in het onderwijs, eerst als leraar aan een school voor moeilijk lerende kinderen in Boxmeer. Nadien was hij directeur van een Nederlandse basisschool in Duitsland en nadien in Nistelrode.

Hij werd lid van de raad van Nistelrode en een verkiezing tot wethouder volgde enige tijd daarna. In 2001 werd Ronnes benoemd tot burgemeester van Haaren. De burgemeester raakte vanuit Esch betrokken bij het Charter of European Rural Communities. Ronnes werd voorzitter en wist het Charter uit te bouwen en tot een succes te maken.

De plechtigheid in de raadzaal te Haaren werd bijgewoond door zestien vertegenwoordigers van het Charter, onder meer uit Spanje, Duitsland, Ierland, Luxemburg en Tsjechië.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij