RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:24:30    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 april 2013 14:01 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2013 14:07 uur

Ridderorde burgemeester Ronnes

Ridderorde burgemeester Ronnes

Op de foto: Commissaris van de koningin Wim van de Donk speldt de ridderorde op het revers van burgemeester Frans Ronnes. (Foto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Frans Ronnes is vrijdag tijdens de lintjesregen benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij ontving de versierselen behorend bij de koninklijke onderscheiding uit handen van de Brabantse commissaris van de koningin Wim van de Donk.

Ronnes ontving de onderscheiding wegens zijn bestuurlijke inzet en zijn grote inspanningen om Europa dicht bij de burgers, letterlijk aan de keukentafel, te brengen. Hij begon zijn loopbaan in het onderwijs, eerst als leraar aan een school voor moeilijk lerende kinderen in Boxmeer. Nadien was hij directeur van een Nederlandse basisschool in Duitsland en nadien in Nistelrode.

Hij werd lid van de raad van Nistelrode en een verkiezing tot wethouder volgde enige tijd daarna. In 2001 werd Ronnes benoemd tot burgemeester van Haaren. De burgemeester raakte vanuit Esch betrokken bij het Charter of European Rural Communities. Ronnes werd voorzitter en wist het Charter uit te bouwen en tot een succes te maken.

De plechtigheid in de raadzaal te Haaren werd bijgewoond door zestien vertegenwoordigers van het Charter, onder meer uit Spanje, Duitsland, Ierland, Luxemburg en Tsjechië.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Proef Culinair Geerts advies Gemeente Boxtel