RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:01:12    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 mei 2014 14:40 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2014 14:42 uur

Ridder in orde van Opkikker

Ridder in orde van Opkikker

Op de foto: samen met zijn moeder Sandra in het reuzenrad in pretpark Slagharen.

Xander van der Burgt uit Boxtel is zondag 4 mei benoemd tot Ridder in de orde van Opkikker. Als ambassadeur van stichting Opkikker werd hij samen met andere kinderen uitgenodigd in pretpark Slagharen voor een speciale ambassadeursdag waar hij werd geridderd.

Een paar jaar geleden kreeg Xander de ziekte van Perthes: de doorbloeding van de heupkop stopte zodat deze wegrotte in het lichaam. Het gezin werd tijdens deze moeilijke tijd verrast met een zogenaamde Opkikkerdag die door de stichting wordt georganiseerd voor langdurig zieke kinderen en hun familie. Xander besloot daarna dat hij ambassadeur wilde worden. Samen met zijn moeder Sandra van Esch zamelt hij mobieltjes in.

Elk jaar worden de ambassadeurs van de stichting bedankt voor hun inzet tijdens een feestelijke dag. Deze keer in pretpark Slagharen. Nu Xander is geridderd is hij nóg gemotiveerder om acties te houden voor stichting Opkikker. Naast het inzamelen van mobiele telefoons, waarvan 2,50 euro per gsm voor de stichting is, willen Xander en Sandra ook koekjes gaan verkopen om nog meer geld te verzamelen. Wie mobiele telefoons wil doneren, kan deze afgeven op het adres Corellistraat 17.

Xander is niet de enige Boxtelse ambassadeur van stichting Opkikker. Ook de zeventienjarige Nadèche Hanique werd in Slagharen geridderd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht