RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:31:39    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 30 augustus 2012 15:15 uur, laatst gewijzigd op 30 augustus 2012 16:03 uur

Ricky van den Aker terug in Boxtel

Ricky van den Aker terug in Boxtel

Op de foto: Wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt was donderdag even terug in haar vroegere woonplaats Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Ricky van den Aker was donderdag even terug in haar oude woonplaats. De oud-inwoner van Boxtel, die in 1997 met haar man Theo een nieuwe varkenshouderij begon in de provincie Groningen, bracht als wethouder van de gemeente Oldambt samen met de overige leden van het college van B. en W. een bezoek aan de collega-bestuurders van de gemeente Boxtel. ,,Boxtel is behoorlijk veranderd”, aldus Van den Aker.

Het bezoek aan de plaats waar ze tussen 1986 en 1996 tien jaar lang actief was als CDA-wethouder deed Van den Aker zichtbaar goed. De huidige inwoonster van Finsterwolde, een dorpje dat deel uitmaakt van de gemeente Oldambt in noordoost-Groningen, haalde herinneringen op met wethouder Willie van de Langenberg waarmee ze in haar Boxtelse jaren in het college samenwerkte.

Ook de kersverse wethouder Tossy de Man, de opvolgster van Anton van Aert, kent Van den Aker goed uit die tijd. ,,Toen ik deel uitmaakte van het Boxtelse college was Tossy wethouder in Liempde”, zei Van den Aker. ,,Het is geweldig om hier weer even terug te zijn. Als ik zo om heen kijk is er best veel veranderd, waaronder het gemeentehuis en de nieuwe wooncomplexen op het terrein van het voormalige woonzorgcentrum Emmaus aan de Mgr. Bekkersstraat. We zijn hier als college van de gemeente Oldambt om een keer buiten onze eigen omgeving rond te kijken en ideeën op te doen.”

Daarnaast werd een korte promotiefilm over de gemeente Boxtel getoond die vervaardigd is door Omroep Dommelland. Na afloop van de presentaties en een lunch in het gemeentehuis stonden nog bezoeken aan vakinstelling SintLucas en de vestiging van de WSD Groep op bedrijventerrein Ladonk op het programma.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geerts advies TopSlank Toverboom Olieenzo Natasja fashion Geld en Makelaardij 040Fit Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Tiga SNS Bank Gemeente Boxtel