RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:20:15    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 03 oktober 2014 18:16 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2014 18:22 uur

Reuzenreceptie voor Jas

Reuzenreceptie voor Jas

Op de foto: Reus Jas de Keistamper viert zijn 65e verjaardag. Sinds vijf jaar wordt hij vergezeld door Hanne mî de moor. (Foto: Peter de Koning).

Reus Jas de Keistamper werd op 30 april van dit jaar 65. Zijn verjaardagfeestje vier hij zondagmiddag 5 oktober. Dat gaat gepaard met een heuse reuzenreceptie die wordt bezocht door zo'n twintig reuzen van elders. Uit Maastricht en Roermond, maar ook van dichterbij: uit Oisterwijk, Tilburg en Gilze om maar eens wat te noemen. De metershoge poppen staan op diverse plekken opgesteld in het centrum van Boxtel. De jeugd kan op elke plek een spelletje spelen.

De feestelijkheden rond de verjaardag van Jas de Keistamper starten zondag om 13.00 uur als burgemeester Mark Buijs de Boxtelse reus oproept uit de reuzenhemel neer te dalen. Natuurlijk vergezeld door Hanne mi de moor. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ceremonie op de Markt zou plaatsvinden, maar dat zou de Herfstfair die op dat moment wordt gehouden te veel doorkruisen. Daarom wordt uitgeweken naar de vijver bij het gemeentehuis.

Daar, nabij de oude boomgaard achter het monumentale Hofje, worden Jas en Hanne ingeschreven in het bevolkingsregister van Boxtel. ,,Want Jas is dan al wel 65 jaar de grootste inwoner van Boxtel, officieel staat hij nog altijd niet geregistreerd. Maar daar komt nu verandering in", meldt bestuurslid Paul Hermans van evenementenstichting Boxtel Vooruit.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van de festiviteiten in de papieren editie van Brabants Centrum van 2 oktober. Naast de reuzenreceptie is er veel te beleven in Boxtel. Op dezelfde dag wordt ook de Herfstfair gehouden en vindt de tweede dag van kunstroute De Rode Draad plaats. Ook over deze evenementen is veel te lezen in de laatste editie van het 'dagblad op donderdag'.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank Kindertuin Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht 040Fit Olieenzo Geld en Makelaardij Rijschool Dolman Koppelmans Natasja fashion Zwanenberg adviesgroep TopSlank