01:46:36    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 juli 2014 22:00 uur, laatst gewijzigd op 04 juli 2014 08:59 uur

'Renovatie Hobbendonken: 1 miljoen'

\'Renovatie Hobbendonken: 1 miljoen\'

Op de foto: Luchtopname van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost. (Foto: Peter de Koning).

Het opknappen van basisschool De Hobbendonken aan de Beneluxlaan in Boxtel kost volgens directeur Henk Verhoeven minstens 1 miljoen euro. Verhoeven meldde dit donderdagavond tijdens een drukbezochte informatieavond over de toekomst van de school. Wethouder Marusjka Lestrade gaf uitleg over het besluit om geen nieuwbouw te plegen in de wijk Munsel/In Goede Aarde.

Het bedrag dat nodig is voor de opknapbeurt komt volgens ingewijden in de buurt van de kosten van nieuwbouw van 1,8 miljoen euro, zeker als gekeken wordt naar de kosten die reeds gemaakt zijn om de bouw van de school in Munsel/In Goede Aarde voor te bereiden. Onduidelijk is hoe hoog die kosten zijn, maar het gaat zeker om vele tienduizenden euro's, zo meldden Verhoeven en directeur-bestuurder Peter Graafmans van schoolbestuur Sint-Christoffel.

Wethouder Lestrade begaf zich donderdagavond in het hol van de leeuw. In een bomvolle speelzaal erkende ze met slecht nieuws naar De Hobbendonken te zijn gekomen. Het besluit van het college van B. en W. staat echter vast, ondanks de vele argumenten die ouders en leerkrachten aandroegen: Boxtel wil beslist niet bouwen voor toekomstige leegstand die prognoses voor de komende jaren aangeven. De gemeenteraad moet zich dinsdag 8 juli nog buigen over dit besluit.

Volgens Lestrade kan de basisschool voorlopig aan de Beneluxlaan gehuisvest blijven. ,,Jullie kunnen hier nog rustig vijf jaar blijven zitten." Ouders reageerden furieus omdat niet helder is wat er daarna gaat gebeuren. Meerdere aanwezigen spraken van een sterfhuisconstructie.

Directeur Verhoeven bekende geëmotioneerd dat de bijna tienjarige onzekerheid veel pijn doet en zijn team heel veel energie kost. ,,Het ergste is dat ik regelmatig voor leugenaar ben uitgemaakt omdat de situatie van de school telkens veranderde. Dat kwam echter door de politiek; wij hebben ouders altijd verteld wat we wisten. Wij leren onze kinderen dat we niet mogen jokken."

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geerts advies Olieenzo Toverboom Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro