18:33:12    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 19 oktober 2013 00:36 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2013 09:09 uur

Remember the Sixties met KC

Remember the Sixties met KC

Op de foto: Kees Berkelmans, het stralend middelpunt van Remember the Sixties... (Foto: Gerard Schalkx).

De aula van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel is vrijdagavond op de eerste avond van Remember the Sixties omgevormd tot een heus danspaleis. Het concert van Kees 'KC' Berkelmans met De Aggemarvanhuisaf Band en nog een stel muzikale vrienden was een reis door het indrukwekkende Amerikaanse songbook van de jaren zestig, met nadruk  op het werk van Elvis Presley.

Berkelmans heeft kosten nog moeite gespaard om een muziekspektakel neer te zetten dat zelden vertoond is in Boxtel. Een podium ramvol topmuzikanten, een echte rock 'n rolldansgroep (The Thunderbirds), een viertal zangeressen in bloedvorm en bovenal een repertoire dat makkelijk afgestoft kan worden. Iedereen kent de nummers van The King en al die andere grootheden, van Jerry Lee Lewis tot The Supremes.

En in een show van een kleine drie uur bleken zanger en band prima in staat om bekende en minder bekende hits van Elvis Presley af te wisselen met kaskrakers van al die andere helden van weleer. Natuurlijk, Kees Berkelmans stond het meest in de schijnwerpers en liet zien het podium als zijn tweede thuis te ervaren. De Liempdenaar trok alles uit de kast om het werk van zijn grote idool neer te zetten.

Maar evenveel bewondering verdienen de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band die zich ontpopten tot een swingend orkest dat werkelijk elke muziekstijl aankan. Aangevuld met zanger Gerlof Trommelen, een stel puike rockmuzikanten, een violiste en de vier Sweets (Tessa, Yvonne, Jet en Charlotte) was de aula van het JRL vooral een dancehall. En gedanst werd er, ook tijdens de afterparty waar de muziek niet meer live klonk, maar uit de jukebox kwam...

Een uitgebreide recensie van Remember the Sixties verschijnt in Brabants Centrum van 24 oktober.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Alfa Geerts advies Filipe Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro buisman optiek Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Olieenzo