RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:26:50    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 19 oktober 2013 00:36 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2013 09:09 uur

Remember the Sixties met KC

Remember the Sixties met KC

Op de foto: Kees Berkelmans, het stralend middelpunt van Remember the Sixties... (Foto: Gerard Schalkx).

De aula van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel is vrijdagavond op de eerste avond van Remember the Sixties omgevormd tot een heus danspaleis. Het concert van Kees 'KC' Berkelmans met De Aggemarvanhuisaf Band en nog een stel muzikale vrienden was een reis door het indrukwekkende Amerikaanse songbook van de jaren zestig, met nadruk  op het werk van Elvis Presley.

Berkelmans heeft kosten nog moeite gespaard om een muziekspektakel neer te zetten dat zelden vertoond is in Boxtel. Een podium ramvol topmuzikanten, een echte rock 'n rolldansgroep (The Thunderbirds), een viertal zangeressen in bloedvorm en bovenal een repertoire dat makkelijk afgestoft kan worden. Iedereen kent de nummers van The King en al die andere grootheden, van Jerry Lee Lewis tot The Supremes.

En in een show van een kleine drie uur bleken zanger en band prima in staat om bekende en minder bekende hits van Elvis Presley af te wisselen met kaskrakers van al die andere helden van weleer. Natuurlijk, Kees Berkelmans stond het meest in de schijnwerpers en liet zien het podium als zijn tweede thuis te ervaren. De Liempdenaar trok alles uit de kast om het werk van zijn grote idool neer te zetten.

Maar evenveel bewondering verdienen de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band die zich ontpopten tot een swingend orkest dat werkelijk elke muziekstijl aankan. Aangevuld met zanger Gerlof Trommelen, een stel puike rockmuzikanten, een violiste en de vier Sweets (Tessa, Yvonne, Jet en Charlotte) was de aula van het JRL vooral een dancehall. En gedanst werd er, ook tijdens de afterparty waar de muziek niet meer live klonk, maar uit de jukebox kwam...

Een uitgebreide recensie van Remember the Sixties verschijnt in Brabants Centrum van 24 oktober.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij