19:19:17    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 29 januari 2014 15:24 uur, laatst gewijzigd op 29 januari 2014 15:24 uur

Reisdocumenten duurder in Boxtel

Reisdocumenten duurder in Boxtel

De gemeente Boxtel verhoogt de prijzen van reisdocumenten met ingang van 9 maart aanzienlijk. Een paspoort wordt 33 procent duurder en gaat 66,50 euro kosten, de prijs van een identiteitskaart is vastgesteld op 52,50 euro, een stijging van 26,5 procent.

Volgens wethouder Willie van de Langenberg van Financiën is de prijsverhoging een gevolg van nieuwe bepalingen van het Rijk en heeft de gemeente geen invloed. Hij geeft aan dat de geldigheidsduur van de reisdocumenten wordt verlengd; nieuwe paspoorten en identiteitskaarten die vanaf 9 maart worden aangeschaft zijn tien jaar geldig. De huidige documenten hebben een geldigheidsduur van vijf jaar.

Dat Boxtel rijker wordt door de tariefsverhoging is een misvatting, zo benadrukt Van de Langenberg. ,,De extra middelen die we genereren moeten we een op een doorbetalen aan het Rijk. Bovendien zien we mensen straks maar een keer per tien jaar terugkeren voor een reisdocument. Op termijn is het dus een financiële aderlating voor de gemeente.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg TopSlank buisman optiek Elan Bikes support Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Olieenzo EmielTechniek Filipe