RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:30:45    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 23 juni 2013 18:24 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 08:37 uur

Regen hindert schietfestijn in Esch

Regen hindert schietfestijn in Esch

Op de foto: Silvia Verhoeven van het Essche Sint-Willebrordusgilde in actie tijdens het NK geweerschieten. Haar teamgenoten Adrie Verhoeven en Jeroen van de Ven (rechts) kijken belangstellend toe. (Foto: Peter de Koning).

Het terrein van het Sint-Willebrordusgilde aan de Haarenseweg in Esch vormde zaterdag en zondag het decor voor het Nederlands kampioenschap voor wipboomschutters opgelegd, ook wel gildeschieten genoemd. Het viertal van het plaatselijke en organiserende gilde slaagde er niet in om de vorig jaar behaalde nationale titel succesvol te verdedigen.

Gehoopt was op driehonderd deelnemers, maar door het herfstachtige weer bleef het aantal steken op ruim tweehonderd. De weersomstandigheden waren afgelopen weekeinde volgens hoofdman Jeroen van de Ven van het Willebrordusgilde van invloed op het aantal schutters dat meedeed aan het NK geweerschieten.

Het jeugdkampioenschap, met twintig deelnemers, werd zaterdagmiddag al gehouden op het gildeterrein in Esch, op een steenworp afstand van de voetbalvelden van Essche Boys. Van de Ven: ,,Helaas waren de omstandigheden toen ook al niet zo best en hinderlijk, vooral omdat het flink waaide. Als het weer ’s ochtends tegenvalt, moet je er als organisatie rekening mee houden dat veel potentiële deelnemers besluiten om niet te komen. Toch zijn we zeker niet ontevreden met de opkomst. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Proef Culinair Geerts advies