RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:22:47    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 07 september 2012 16:46 uur, laatst gewijzigd op 07 september 2012 16:48 uur

Redoute geopend met flinke knal

Redoute geopend met flinke knal

Op de foto: Sterre van Rijt en een vrijwilliger van de Artillerie der Dienstdoende Schutterij van 's-Hertogenbosch losten het kanonschot. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Schieten, schieten, schieten”, riepen de leerlingen van basisschool Sint-Petrus vrijdagmiddag bij de oplevering van de redoute aan de Konijnshoolsedreef in Boxtel. Met een flink kanonschot werd deze veldversterking, die in 1839 op deze plek lag en weer in ere is hersteld, officieel geopend.

De eer was voor Sterre van Rijt uit groep 7 van de Sint-Petrusschool. Zij won een opstelwedstrijd op haar school en mocht onder toeziend oog van watergraaf Peter Glas en wethouder Peter van de Wiel het schot lossen met een vrijwilliger van Halve Kompagnie van de Artillerie der Dienstdoende Schutterij van ’s-Hertogenbosch. Het eerste schot mislukte, waardoor de het kanon opnieuw moest worden geladen. De tweede keer klonk onverwachts een flinke knal, een teken dat het dit keer wél was gelukt.

Voor het project Dommel door Boxtel heeft Waterschap De Dommel enkele poelen gegraven tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen. De grond die daarbij vrijkwam is gebruikt om de redoute opnieuw vorm te geven. De gemeente Boxtel en het waterschap hebben een paneel bij de redoute geplaatst met informatie over onder andere de veldslag in Boxtel van 1794.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank