12:28:27    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 december 2011 21:44 uur, laatst gewijzigd op 12 december 2011 14:31 uur

Redelijke opkomst Liemt Loopt Uit

Redelijke opkomst Liemt Loopt Uit

Op de foto: Tijdens de kerstmarkt in Liempde vond met name de glühwein gretig aftrek. (Foto: Albert Stolwijk).

De Ondernemersvereniging Liempde (OVL) hield vrijdagavond in samenwerking met Jong Actief Sportief Liempde (JAS) het kerstevenement Liemt Loopt Uit! rond de kiosk in het centrum van Liempde. Op het programma stonden behalve de kerstmarkt en een kerstborrel uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.

De opkomst was weliswaar niet zo hoog als vorig jaar toen de toenmalige carnavalsprins Tuur en zijn adjudant zich lieten opsluiten in het Gazen Huis, maar toch was het redelijk druk in en rondom het Concordiapark. Tijdens de kerstmarkt werd het officiële startsein van de actie Liemt in het Licht gegeven door René Knoops, die met een druk op de knop de kiosk in het licht zette. Tevens werd bekendgemaakt dat de Hamsestraat de prijs voor de mooist verlichte straat had gewonnen.

Aan de muntjesactie Op Liemt Gemunt nemen momenteel zo’n twintig ondernemers deel. De afgelopen twee jaar stopten zij bijna 58.000 euro in de kas van zo’n veertig Liempdse verenigingen, waarbij vrijdagavond duidelijk werd dat de actie het laatste half jaar ruim tienduizend euro op heeft gebracht.

Gezelligheid kende vrijdagavond geen tijd in het dorpshart van Liempde. Het programma van het kerstevenement was dit keer in twee delen gesplitst. Het eerste deel van Liemt Loopt Uit was voornamelijk gericht op de jeugd, terwijl de kerstborrel in de feesttent bij de kiosk bedoeld was voor inwoners, ondernemers en bestuurders van álle verenigingen.

De lokale ondernemers presenteerden zich op eigen wijze in de verschillende kraampjes.  Maar de kerstmarkt bood nog veel meer, waaronder optredens van blaasorkest Noottoestand en het popkoor Voices, een modern kerstverhaal dat verteld en gespeeld werd door De Toneelclub, een voetbalplaatjes-ruilbeurs van supermarkt Coop, een ballonnenclown en een bezoek van de kerstman, een herder met levende schaapskudde en oud-Hollandse spelletjes.

De bezoekers hadden ook de mogelijkheid om een ritje te maken met een koe of ezel met kar en konden de inwendige mens verwennen met diverse kleine hapjes en drankjes, waaronder oliebollen, snert, hamburgers en suikerspinnen en warme chocolademelk en glühwein. Tijdens de kerstmarkt werd ook het officiële startsein van de actie Liemt in het Licht gegeven.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht TopSlank Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro