19:40:15    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 mei 2012 16:13 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2012 16:33 uur

Reddingsoperatie voor bomen

Reddingsoperatie voor bomen

Op de foto: Het asfalt van de parkeervakken wordt deels verwijderd ten behoeven van de bomen. (Foto: Albert Stolwijk).

Aannemingsbedrijf Van Pinxteren is deze week begonnen met het vergroten van de plantvakken in de middenberm van de Baanderherenweg. De platanen die hier vier jaar geleden na de reconstructie van de straat zijn geplant, willen niet goed groeien en daarom krijgt de zogeheten boomspiegel meer ruimte.

Ook wordt speciale tuinaarde toegevoegd om de grond te verbeteren. ,,Het is een mengsel met 60 procent substraat, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem wordt opgenomen. Er was weliswaar enige wortelgroei, maar dat bood onvoldoende garantie dat de bomen tot volle wasdom zouden komen”, meldt woordvoerder Eric ter Heide van de gemeente Boxtel.

De reddingsoperatie moet erin voorzien de bomen alsnog goed ’aanslaan’, zo meldde wethouder Willie van de Langenberg dinsdagavond tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Zaken. Daar stelde raadslid Mariëlle van Alphen van Balans vragen over de werkzaamheden. (Foto: Albert Stolwijk).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Beleef Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank EmielTechniek Alfa Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Olieenzo Filipe Toverboom