RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:23:56    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 mei 2011 13:53 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2011 13:59 uur

’Reconstructie Bosscheweg leidt tot onveilige situaties'

’Reconstructie Bosscheweg leidt tot onveilige situaties\'

Op de foto: Voor de reconstructie van de Bosscheweg en de bouw van een nieuwe Dommelbrug moet de gemeenteraad 250.000 euro extra op tafel leggen. (Foto: Albert Stolwijk).

Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt dinsdag 31 mei ondanks enkele kritische kanttekeningen in te stemmen met een aanvullend krediet van 250.000 euro voor het vervangen van de bestaande brug in de Bosscheweg in Boxtel en de reconstructie van de weg.

Een aantal raadsfracties liet maandagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken weten teleurgesteld te zijn over de lagere subsidie die de provincie beschikbaar stelt en pleitte daarnaast voor maatregelen om tijdens de werkzaamheden elders in Boxtel onveilige situaties te voorkomen.

Boxtel had gerekend op een bedrag van 600.000 euro uit de zogeheten gebiedsgerichte aanpak (GGA), waaruit de gemeente ook voor eerdere projecten financiële steun van de provincie kreeg. Doordat niet alle onderdelen worden gesubsidieerd waarop Boxtel had gehoopt, valt de bijdrage uit de GGA-pot lager uit. De aanpassingen van leidingen en kabels valt 40.000 euro duurder uit dan aanvankelijk was verwacht. Reden voor het college om de gemeenteraad te vragen om een extra krediet van 250.000 euro beschikbaar te stellen.

Commissielid Ad van de Wetering (Boxtels Belang) toonde zich teleurgesteld over de extra kosten voor de reconstructie. ,,Het is treurig dat het mis is gegaan met de subsidie.” Eric van den Broek (SP) was het eens met zijn collega. ,,Waarom is de subsidie zo positief ingeschat? We worden zo als raad met de rug tegen de muur gezet. In de toekomst moeten we voorkomen dat we de subsidie zo rooskleurig inschatten.”

 

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Tiga TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Kindertuin Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion SNS Bank 040Fit Koppelmans Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Toverboom