00:45:15    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 augustus 2011 14:56 uur

Rechter buigt zich over schaliegas

De afdeling bestuursrechtspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch behandelt dinsdag 13 september de twee bezwaren die zijn ingediend tegen de boorvergunning voor schaliegas in Boxtel.

De gemeente Boxtel heeft het Britse bedrijf Cuadrilla vorig jaar toestemming gegeven op het nieuwe bedrijventerrein Vorst bij wijze van proef te boren naar schaliegas. Dat zit op drie tot vier kilometer diepte in kleilagen opgeslagen. Rabobank Nederland, dat op Vorst vorig jaar een datacenter opende waar landelijk het digitale betalingsverkeer wordt verwerkt, is een van de bezwaarmakers. De bank koos juist voor deze locatie na een grondige risicoanalyse.

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft de bezorgdheid van de Rabobank over de veiligheidsrisico's bij de proefboringen niet weg kunnen nemen, verklaarde woordvoerder Vincent Lokin eind februari. Dat was de reden dat de bank formeel bezwaar aantekende tegen de boorvergunning. ,,We willen de ontwikkelingen in Boxtel niet frustreren, maar wel uitsluiten dat in de toekomst het functioneren van het vorig jaar geopende datacenter in gevaar komt”, zei Lokin destijds.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg