RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:46:04    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 16 augustus 2011 14:56 uur

Rechter buigt zich over schaliegas

De afdeling bestuursrechtspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch behandelt dinsdag 13 september de twee bezwaren die zijn ingediend tegen de boorvergunning voor schaliegas in Boxtel.

De gemeente Boxtel heeft het Britse bedrijf Cuadrilla vorig jaar toestemming gegeven op het nieuwe bedrijventerrein Vorst bij wijze van proef te boren naar schaliegas. Dat zit op drie tot vier kilometer diepte in kleilagen opgeslagen. Rabobank Nederland, dat op Vorst vorig jaar een datacenter opende waar landelijk het digitale betalingsverkeer wordt verwerkt, is een van de bezwaarmakers. De bank koos juist voor deze locatie na een grondige risicoanalyse.

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft de bezorgdheid van de Rabobank over de veiligheidsrisico's bij de proefboringen niet weg kunnen nemen, verklaarde woordvoerder Vincent Lokin eind februari. Dat was de reden dat de bank formeel bezwaar aantekende tegen de boorvergunning. ,,We willen de ontwikkelingen in Boxtel niet frustreren, maar wel uitsluiten dat in de toekomst het functioneren van het vorig jaar geopende datacenter in gevaar komt”, zei Lokin destijds.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij SNS Bank Huidtherapie Gemeente Boxtel