15:45:38    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 01 december 2011 15:37 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2011 15:40 uur

Rattenplaag door lekkend riool

Rattenplaag door lekkend riool

Op de foto: Medewerkers van Jos Raaijmakers Rioolservice uit Esch aan het werk in de Van Randerodestraat om lekkende rioolpijpen te dichten. (Foto: Albert Stolwijk).

Het noordelijke deel van de Boxtelse wijk Selissenwal kampt met overlast van ratten. Sinds eind september zijn circa twintig meldingen binnengekomen van ratten in woningen, tuinen en schuurtjes. Tijdens de renovatie van 144 huurwoningen zijn enkele jaren geleden de nieuwe rioolaansluitingen niet goed afgedicht, zodat het ongedierte ’vrij spel’ heeft.

In opdracht van de gemeente Boxtel zijn medewerkers van Jos Raaijmakers Rioolservice uit Esch sinds vorige week bezig om de rioolaansluitingen te vervangen van 144 huurwoningen aan de Adrianastraat, Maria Theresiastraat, Van Randerodestraat, Van Cronenborgstraat, Poolsestraat, Frederik Jan Ottostraat en Hof ter Aa.

Inspecties ter plaatse leerden dat bij de renovatie van de woningen van Woonstichting Sint-Joseph enkele jaren geleden geen goed werk is geleverd als het over de rioolaansluitingen gaat. Over de schuldvraag laten wethouder Willie van de Langenberg en directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph zich (nog) niet uit. ,,Van belang is dat eerst de problemen worden opgelost”, zegt de wethouder. Hij verwacht dat de herstelwerkzaamheden tot medio januari zullen duren. Alle aansluitingen worden open gegraven en gecontroleerd. Waar nodig wordt de koppeling vernieuwd.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Rattenplaag door lekkend riool

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Remax-optimus Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Elan Bikes support Geld en Makelaardij Toverboom Filipe TopSlank Huidtherapie EmielTechniek