RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:27:09    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 december 2011 15:37 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2011 15:40 uur

Rattenplaag door lekkend riool

Rattenplaag door lekkend riool

Op de foto: Medewerkers van Jos Raaijmakers Rioolservice uit Esch aan het werk in de Van Randerodestraat om lekkende rioolpijpen te dichten. (Foto: Albert Stolwijk).

Het noordelijke deel van de Boxtelse wijk Selissenwal kampt met overlast van ratten. Sinds eind september zijn circa twintig meldingen binnengekomen van ratten in woningen, tuinen en schuurtjes. Tijdens de renovatie van 144 huurwoningen zijn enkele jaren geleden de nieuwe rioolaansluitingen niet goed afgedicht, zodat het ongedierte ’vrij spel’ heeft.

In opdracht van de gemeente Boxtel zijn medewerkers van Jos Raaijmakers Rioolservice uit Esch sinds vorige week bezig om de rioolaansluitingen te vervangen van 144 huurwoningen aan de Adrianastraat, Maria Theresiastraat, Van Randerodestraat, Van Cronenborgstraat, Poolsestraat, Frederik Jan Ottostraat en Hof ter Aa.

Inspecties ter plaatse leerden dat bij de renovatie van de woningen van Woonstichting Sint-Joseph enkele jaren geleden geen goed werk is geleverd als het over de rioolaansluitingen gaat. Over de schuldvraag laten wethouder Willie van de Langenberg en directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph zich (nog) niet uit. ,,Van belang is dat eerst de problemen worden opgelost”, zegt de wethouder. Hij verwacht dat de herstelwerkzaamheden tot medio januari zullen duren. Alle aansluitingen worden open gegraven en gecontroleerd. Waar nodig wordt de koppeling vernieuwd.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Rattenplaag door lekkend riool

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen