RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:46:59    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 augustus 2013 21:09 uur, laatst gewijzigd op 24 augustus 2013 14:11 uur

Rapport: 'boringen schaliegas veilig'

Rapport: \'boringen schaliegas veilig\'

Op de foto: Leden van Zeg Nee tegen SG voeren nog altijd actie tegen proefboringen. Vrijdag zijn leden op de weekmarkt aanwezig om inwoners te informeren over schaliegas.

Boren naar schaliegas is veilig. Dat zou blijken uit een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. RTL Nieuws meldde donderdagavond dat dit zou staan in een geheim advies aan het kabinet.  Als wordt ingestemd met proefboringen kan er geboord worden op proeflocaties, waaronder Boxtel en Haaren.

Zowel Boxtel als Haaren hebben zich uitgesproken tegen schaliegas en willen een schaliegasvrije gemeente zijn. De beide gemeenten stapten eerder uit een werkgroep omdat de leden van de klankbordgroep geen inzage zouden krijgen in het rapport waarvan de resultaten nu bekend zijn geworden. Het onderzoek richtte zich op mogelijke gevolgen van boringen naar schaliegas.

In Boxtel wordt nog altijd actie gevoerd tegen schaliegas, onder meer door de groepering Zeg Nee tegen SG. De leden houden maandag een bijeenkomst en zijn de komende weken op de weekmarkt aanwezig om Boxtelaren te informeren.

De ministerraad praat morgen, vrijdag 23 augustus over het rapport. De Tweede Kamer besluit uiteindelijk of wordt ingestemd met proefboringen. De meningen van de landelijke politieke partijen zijn sterk verdeeld.

Wethouder Peter van de Wiel is verontwaardigd over de gang van zaken. ,,We hebben dit bericht vernomen via de media en niet via het ministerie. We gaan vrijdag meteen kijken of het nieuws klopt, maar eigenlijk ga ik daar wel vanuit." Van de Wiel is benieuwd naar het uiteindelijke besluit van de ministerraad en stelt dat het onderzoek zoals dat nu is gedaan niet compleet is. ,,De lokale situatie is niet meegenomen en dat is juist van groot belang."

Als de ministerraad vrijdag besluit proefboringen toe te staan, dan zal vanuit Boxtel alles gedaan worden om dat te voorkomen. ,,We blijven alert en zullen zeker onze mening laten horen", aldus Van de Wiel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Geld en Makelaardij TopSlank Olieenzo 040Fit Tiga Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Koppelmans Natasja fashion Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Rijschool Dolman Kindertuin