00:50:06    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 januari 2014 10:21 uur, laatst gewijzigd op 26 januari 2014 10:23 uur

Rad van de Poëzie in 'Elckerlíjc'

Rad van de Poëzie in \'Elckerlíjc\'

Illustrator Wouter Gresnigt uit ’s-Hertogenbosch komt woensdag 29 januari naar boekhandel Elckerlijc aan de Markt in Boxtel om uit zijn poëziebundel ‘Circusdieren in gedichten’ voor te dragen.

Gresnigt maakte allerlei tekeningen van dieren, bekende Nederlandse dichters maakten hier een gedicht bij. Zo schreef Jean Pierre Rawie over de zebra en Ellen Deckwitz mocht een gedicht maken over de neushoorn. ,,Een bijzonder stukje gaat over de leeuw, dat is geschreven door Driek van Wissen die in 2010 overleed”, vertelt Gresnigt.

De illustrator is zelf dol op gedichten en wilde dit graag overbrengen op kinderen. ,,Het onderwerp circusdieren zal hen zeker aanspreken en ook de tekeningen zijn geheel in de stijl van hun belevingswereld”, legt de Bosschenaar uit. Zelf heeft Gresnigt ook een favoriet gedicht en dat gaat over de aap. ,,Het heeft mooie effecten die voor een voorlezer leuk zijn om goed over te brengen. En de aap is gewoon een dier dat aanspreekt.”

In boekhandel Elckerlijc staat Gresnigt woensdag 29 januari van 13.30 tot 15.30 uur met een groot Rad van de Poëzie. Kinderen kunnen hier aan draaien en zo bepalen welk gedicht voorgedragen wordt. Deelname is gratis.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Elan Bikes support Podium Boxtel Beleef Boxtel Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij buisman optiek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Alfa Toverboom Olieenzo EmielTechniek