RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:48:52    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 26 januari 2014 10:21 uur, laatst gewijzigd op 26 januari 2014 10:23 uur

Rad van de Poëzie in 'Elckerlíjc'

Rad van de Poëzie in \'Elckerlíjc\'

Illustrator Wouter Gresnigt uit ’s-Hertogenbosch komt woensdag 29 januari naar boekhandel Elckerlijc aan de Markt in Boxtel om uit zijn poëziebundel ‘Circusdieren in gedichten’ voor te dragen.

Gresnigt maakte allerlei tekeningen van dieren, bekende Nederlandse dichters maakten hier een gedicht bij. Zo schreef Jean Pierre Rawie over de zebra en Ellen Deckwitz mocht een gedicht maken over de neushoorn. ,,Een bijzonder stukje gaat over de leeuw, dat is geschreven door Driek van Wissen die in 2010 overleed”, vertelt Gresnigt.

De illustrator is zelf dol op gedichten en wilde dit graag overbrengen op kinderen. ,,Het onderwerp circusdieren zal hen zeker aanspreken en ook de tekeningen zijn geheel in de stijl van hun belevingswereld”, legt de Bosschenaar uit. Zelf heeft Gresnigt ook een favoriet gedicht en dat gaat over de aap. ,,Het heeft mooie effecten die voor een voorlezer leuk zijn om goed over te brengen. En de aap is gewoon een dier dat aanspreekt.”

In boekhandel Elckerlijc staat Gresnigt woensdag 29 januari van 13.30 tot 15.30 uur met een groot Rad van de Poëzie. Kinderen kunnen hier aan draaien en zo bepalen welk gedicht voorgedragen wordt. Deelname is gratis.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo