07:48:57    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 augustus 2012 09:42 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2012 09:43 uur

Rabobank keert royaal dividend uit

Tijdens een drukbezochte feestelijke bijeenkomst van leden van Rabobank Dommel en Aa op een festivalterrein in Den Dungen, werd donderdagavond aan negen maatschappelijke organisaties een cheque uitgereikt. Leden van de Rabobank konden stemmen op het project van hun voorkeur.

De meeste stemmen gingen naar het voornemen van de Stichting Vrienden van De Beemden in Sint-Michielsgestel om de aansluiting van video/kerk-TV voor bewoners en thuiswonende ouderen in de gemeente te vernieuwen. Hans van Engelen ontving een bedrag van 7.500 euro.

Vanuit Boxtel hadden vijf organisaties om een financiële bijdrage gevraagd. Eric Schouten kreeg voor Stichting Gemeenschapshuis De Rots 1.250 euro voor aanschaf van meubilair voor een Service ioscoop.

Bestuurslid Frans van den Berk ontving een zelfde bedrag voor de Verrijzenisparochie. De parochie wil hiermee onderscheidingstekens aanschaffen voor de Sint-Petruskerk. Deze tekens laten zien dat de kerk een basiliek is.

Voor de Stichting Heartsafe Boxtel ontving Jac Hermans een bedrag van 1.250 euro voor uitbreiding van het aantal AED’s in Boxtel. Deze stichting bereikte de zevende plaats. Alphons van der Heijden, voorzitter van de Voedselbank Boxtel, kreeg een bedrag van 1.250 euro als bijdrage voor de aanschaf van een diepvriescel.

Marja Verhagen ontving als coördinator van het hospice in Boxtel een bedrag van 5.000 euro. Dat zal besteed worden aan de inrichting van de stilteruimte in het hospice, dat in het najaar bij verpleeghuis Liduina in Boxtel geopend zal worden.

Voetbalclub Den Dungen ontving een bedrag van 1.250 voor de aanleg van een pannaveldje. De Stichting Buitengewoon kreeg 2.500 euro voor een openbare kinderboerderij die wordt gerund door mensen met een beperking. Carnavalsvereniging Krabberdonk werd gesteund met 3.750 voor de viering van het 44-jarig bestaan.

Auteur: Margo Bartelds

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen