03:17:19    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 mei 2012 15:35 uur, laatst gewijzigd op 12 mei 2012 15:41 uur

Rabobank heropent kantoor

Rabobank heropent kantoor

Op de foto: Met de onthulling van het Rabologo op eerste verdieping in de bankhal is de heropening een feit. (Foto: Gerard Schalkx).

Samen met oud-bankdirecteur Jan Berkers heeft burgemeester Frank van Beers zaterdagmiddag het volledig vernieuwde en gemoderniseerde kantoor van de Rabobank Dommel & Aa in Boxtel heropend.

In een korte toespraak prees Berkers, in de jaren zeventig ‘bouwpastoor’ van het pand, het besluit om het bankgebouw niet af te stoten. Dat was aanvankelijk wel het plan, omdat een groot deel leegstond. Het Boxtelse kantoor bezit volgens Berkers de beste kluis van de verre omtrek en vertelde hoe die bouw daarvan destijds tot stand kwam.

Burgemeester Van Beers was betrokken bij de zoektocht naar een ander onderkomen en wist zelfs modeketen C&A te interesseren om zich aan de Stationsstraat te vestigen. Na meten en rekenen zag het grootwinkelbedrijf er van af. ,,De stommeriken. Want zeg nou zelf: dit is toch een heel mooi pand. Ik ben blij dat de Rabobank ervoor heeft gekozen op deze prominente plek in Boxtel te blijven.”

Belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje achter de schermen te nemen. Medewerkers van de Rabobank leidden de bezoekers rond in de kantoorruimten en de lichte, ruime bankhal.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek TopSlank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Toverboom Geerts advies Filipe