RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:45:44    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 12 mei 2012 15:35 uur, laatst gewijzigd op 12 mei 2012 15:41 uur

Rabobank heropent kantoor

Rabobank heropent kantoor

Op de foto: Met de onthulling van het Rabologo op eerste verdieping in de bankhal is de heropening een feit. (Foto: Gerard Schalkx).

Samen met oud-bankdirecteur Jan Berkers heeft burgemeester Frank van Beers zaterdagmiddag het volledig vernieuwde en gemoderniseerde kantoor van de Rabobank Dommel & Aa in Boxtel heropend.

In een korte toespraak prees Berkers, in de jaren zeventig ‘bouwpastoor’ van het pand, het besluit om het bankgebouw niet af te stoten. Dat was aanvankelijk wel het plan, omdat een groot deel leegstond. Het Boxtelse kantoor bezit volgens Berkers de beste kluis van de verre omtrek en vertelde hoe die bouw daarvan destijds tot stand kwam.

Burgemeester Van Beers was betrokken bij de zoektocht naar een ander onderkomen en wist zelfs modeketen C&A te interesseren om zich aan de Stationsstraat te vestigen. Na meten en rekenen zag het grootwinkelbedrijf er van af. ,,De stommeriken. Want zeg nou zelf: dit is toch een heel mooi pand. Ik ben blij dat de Rabobank ervoor heeft gekozen op deze prominente plek in Boxtel te blijven.”

Belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje achter de schermen te nemen. Medewerkers van de Rabobank leidden de bezoekers rond in de kantoorruimten en de lichte, ruime bankhal.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding