RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:35:03    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 28 juni 2013 15:42 uur, laatst gewijzigd op 28 juni 2013 15:44 uur

Rabo Beach Break in Boxtel

Rabo Beach Break in Boxtel

,,De Rabo Beach Break heeft een hoop commotie veroorzaakt”, verzucht organisator Jip van Krieken. ,,Maar ik ben blij dat het evenement dit jaar toch plaatsvindt en dat we iets kunnen organiseren voor het Boxtelse uitgaanspubliek.” Het populaire dance-evenement start zaterdag 29 juni na afloop van het beachvolleybaltoernooi op de Boxtelse Markt. 64 teams schreven zich in voor het sportevenement, dat zaterdag en zondag om 11.00 uur van start gaat.

Begin april werd bekend dat de organisatie van de Rabo Beach Break zich terugtrok vanwege protesten van winkeliers, omwonenden en horeca. Zij beriepen zich op de bestaande regelgeving. ,,Ik kon niet anders dan het evenement afblazen”, blikt Van Krieken terug. ,,Ik wilde een leuk evenement organiseren voor jongeren. Winst maken is geen doel. Ik had echter wel goede artiesten geregeld, dus als de vergunning niet zou worden toegekend, was ik als enige verantwoordelijk. Die verantwoordelijkheid wilde ik niet dragen.”

Van Krieken bleek echter een grote groep fans achter zich te hebben staan. ,,Ik had een berichtje op mijn Facebookpagina gezet dat het evenement niet doorging en binnen de kortste keren was er door fans van het evenement een actiepagina opgericht.”

,,Gelukkig zag de gemeente in dat het evenement zoveel voorstanders heeft”, vervolgt Van Krieken. Er werd een vergunning verleend voor de zaterdag van 20.00 tot middernacht. De organisator heeft naar eigen zeggen ’een mooie rits artiesten’ kunnen regelen. Zo komt de bekende FeestDJRuud langs en ook deejay Kruh, Reno Hills en Roy Wong treden op.

Ook het aantal teams dat zich heeft ingeschreven voor het volleybaltoernooi is gestegen naar 64. De Boxtelse Markt wordt door Milieuservice Brabant (MSB) volgestort met zand.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding