RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:01:03    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 30 november 2011 13:02 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2011 15:00 uur

Raad wil veepassage Vleutstraat

Raad wil veepassage Vleutstraat

Op de foto: De Koevoortseweg beschikt al over een gelijkvloerse veepassage. De voorziening werd in de herfst van 2005 officieel geopend door de burgemeesters Van Homelen en Speetjens van Boxtel en Oirschot. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een gelijkvloerse oversteekplaats in de Vleutstraat te Liempde waar vee onder begeleiding kan oversteken. Een meerderheid van de raad hoopt echter dat de provincie Noord-Brabant medio volgend jaar een subsidie verstrekt waardoor de gelijkvloerse faunapassage omgebouwd kan worden tot de gewenste veetunnel.

Wethouder Peter van de Wiel liet tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken al weten dat hij de hoop nog niet heeft opgegeven dat de provincie uiteindelijk toch met geld over de brug komt, maar duidelijkheid hierover laat nog maanden op zich wachten.

Volgens Van de Wiel maakt Boxtel een goede kans om te delen in de subsidiepot die provinciaal beschikbaar komt voor de regeling ’Landschap van Allure’. De wethouder stelde dinsdagavond dat Boxtel de subsidie gezamenlijk aanvraagt met de gemeenten Best, Oirschot en Sint-Oedenrode, de waterschappen, particulieren en ondernemers, waarbij het volgens hem gaat om een bedrag van 17 miljoen euro.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 1 december.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij SNS Bank Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding