RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:10:47    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 04 juli 2012 10:41 uur, laatst gewijzigd op 04 juli 2012 17:21 uur

Raad van State geeft fiat voor kinderdagverblijf Ons Doelstraat

Raad van State geeft fiat voor kinderdagverblijf Ons Doelstraat

Op de foto: Edwin en Sue Kelders (links) hingen de vlag uit en trokken een fles champagne open om met hun ouders Riet en Ad te proosten op de voor hen positieve uitspraak van de Raad van State. (Foto: Albert Stolwijk).

De vestiging van een kinderdagverblijf aan de Ons Doelstraat, op de plek waar sportschool HiPa Sports vorig jaar moest verdwijnen, kan doorgaan. Bezwaren van omwonenden zijn gisteren door de Raad van State ongegrond verklaard. Edwin en Sue Kelders, eigenaren van het pand, zijn blij dat ze verder kunnen met hun plannen. ,,Het ziet ernaar uit dat op 1 november een centrum voor kinderopvang kan worden geopend.”

Met succes tekenden buurtbewoners in het verleden bezwaar aan tegen de sportschool die Hilde en Paul Ketelaars uit Tilburg in 2007 openden in de voormalige werkplaats van Kelders Carriage Services (KCS), het bedrijf van Kelders. Het leidde ertoe dat HiPa Sports vorig jaar introk bij KCS dat sinds enkele jaren aan de Duit is gevestigd.

In september 2010 presenteerde Kelders aan de buurt een plan voor een kinderdagverblijf in zijn pand aan de Ons Doelstraat. Onder aanvoering van Harrie Lagarde verzetten diverse omwonenden zich echter opnieuw. Bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch haalden ze echter bakzeil, maar ze gingen in hoger beroep bij afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Medio mei diende de beroepszaak in Den Haag, maar ook nu bleef succes uit voor de bezwaarmakers. Dat bleek gisteren uit de uitspraak van de hoogste bestuursrechter in Den Haag. Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro Geld en Makelaardij