RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:43:11    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 03 april 2013 20:51 uur, laatst gewijzigd op 06 april 2013 13:39 uur

Raad unaniem voor komst Buijs

Raad unaniem voor komst Buijs

De gemeenteraad van Boxtel draagt Mark Buijs voor als nieuwe burgemeester. Dit is woensdagavond unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering.

In een besloten bijeenkomst heeft de vertrouwenscommissie haar keuze toegelicht, evenals de afwegingen die zij bij de selectie gemaakt heeft. De gemeenteraad heeft vervolgens besloten de voordracht van de vertrouwenscommissie unaniem over te nemen.

Buijs (’s-Hertogenbosch, 1968) is momenteel wethouder in de gemeente Heusden. Hier heeft is hij ook enkele maanden waarnemend burgemeester geweest. In die tijd is hij volgens de gemeente Boxtel tot de conclusie gekomen dat hij zich thuis voelt in de rol van burgemeester.

Op grond van zijn sollicitatiebrief en twee gesprekken is de vertrouwenscommissie van mening dat Buijs ruim voldoet aan het door de gemeenteraad van Boxtel opgestelde profiel voor de nieuwe burgemeester. Een zogeheten assessmentprocedure heeft de conclusies van de commissie bevestigd.

Commissaris van de koningin Wim van de Donk is inmiddels op de hoogte gesteld van het besluit door de Boxtelse gemeenteraad. De voordracht wordt toegestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verwachting is dat Buijs op 1 juni aantreedt als burgemeester van Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie SNS Bank