18:55:58    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 03 april 2013 20:51 uur, laatst gewijzigd op 06 april 2013 13:39 uur

Raad unaniem voor komst Buijs

Raad unaniem voor komst Buijs

De gemeenteraad van Boxtel draagt Mark Buijs voor als nieuwe burgemeester. Dit is woensdagavond unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering.

In een besloten bijeenkomst heeft de vertrouwenscommissie haar keuze toegelicht, evenals de afwegingen die zij bij de selectie gemaakt heeft. De gemeenteraad heeft vervolgens besloten de voordracht van de vertrouwenscommissie unaniem over te nemen.

Buijs (’s-Hertogenbosch, 1968) is momenteel wethouder in de gemeente Heusden. Hier heeft is hij ook enkele maanden waarnemend burgemeester geweest. In die tijd is hij volgens de gemeente Boxtel tot de conclusie gekomen dat hij zich thuis voelt in de rol van burgemeester.

Op grond van zijn sollicitatiebrief en twee gesprekken is de vertrouwenscommissie van mening dat Buijs ruim voldoet aan het door de gemeenteraad van Boxtel opgestelde profiel voor de nieuwe burgemeester. Een zogeheten assessmentprocedure heeft de conclusies van de commissie bevestigd.

Commissaris van de koningin Wim van de Donk is inmiddels op de hoogte gesteld van het besluit door de Boxtelse gemeenteraad. De voordracht wordt toegestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verwachting is dat Buijs op 1 juni aantreedt als burgemeester van Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Beleef Boxtel