RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:14:57    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 november 2012 15:52 uur, laatst gewijzigd op 10 november 2012 20:07 uur

Raad stemt in met profielschets

Raad stemt in met profielschets

Op de foto: Via tekeningen lieten ook de basisschoolleerlingen weten aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De Boxtelse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie presenteerde de profielschets waaruit blijkt dat de burgemeester een aanjager moet zijn. Maar vooral: het moet goed klikken met de inwoners van Boxtel.

De gemeenteraad was vol lof over de prestatie van de vertrouwenscommissie. ,,De nieuwe burgemeester moet wel over veel eigendunk beschikken", stelde Marria van den Hoven (DPBL). ,,Het eisenpakket is ontzettend uitgebreid." Ad van de Wetering (Boxtels Belang) was als voorzitter van de commissie betrokken bij de totstandkoming van de profielschets. ,,Ik hoop dat we in april of mei een nieuwe burgemeester hebben", zei hij hoopvol.

In de Boxtelse raadzaal was donderdagavond een wand vol met tekeningen te zien. Leerlingen van de basisscholen De Hobbendonken en Prinses Amalia maakten een tekening met daarop hun eisenpakket voor de nieuwe burgemeester. Een greep uit de wensenlijstjes: de burgemeester moet sterk zijn, lief zijn, hippe kleding dragen, van sport houden en goed kunnen praten. En de meest gehoorde wens van de schooljeugd? De nieuwe burgemeester moet goed kunnen zingen...

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro SNS Bank