20:31:14    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 juni 2012 23:05 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 23:12 uur

Raad stemt in met centrumplan

Raad stemt in met centrumplan

Op de foto: De Boxtelse Markt was zaterdag en zondag autovrij voor de Rabo Beach Break. Het beachvolleybaltoernooi lokte vele honderden deelnemers en zorgde voor een bruisend centrum. (Foto: Gerard Schalkx)

Een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het plan 'Op weg naar een leefbaar en bruisend centrum'. Oppositiepartijen SP en D66 stemden tegen,  CDA en VVD waren het eens met het centrumplan maar zijn tegen het voorstel om een parkeervoorziening in de pastorietuin te realiseren.

Het parkeren in het centrum bepaalde voor een groot deel de discussie tijdens de gemeenteraadsvergadering. Met name de oppositiepartijen toonden zich faliekant tegen het plan voor een grootschalige parkeergelegenheid in de pastorietuin. ,,Er moet eerst gekeken worden naar het nut en de noodzaak van extra parkeerplaatsen in het centrum", stelde Jos Hegeman (D66). ,,Er zijn genoeg mogelijkheden om de auto te parkeren. Er is geen parkeerprobleem."

Wethouder Wim van der Zanden stelde dat het parkeren weliswaar een belangrijk onderwerp is, maar dat het centrumplan veel meer omvat. ,,Het streven is een sterk en bruisend centrum met een autoluwe Markt. Een alternatieve parkeerlocatie is een middel, geen doel." De coalitiepartijen steunden de wethouder hierin. ,,Er zitten veel goede punten in dit plan en een autoluwe Markt én bruisend centrum willen we allemaal", aldus Hans Maassen (PvdA/GroenLinks).

Tijdens de vergadering werden zes amendementen ingediend waarin onder meer werd gevraagd om alternatieve parkeerlocaties te onderzoeken. De amendementen werden niet door een meerderheid gesteund.

Lees meer over het centrumplan in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 28 juni.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel