RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:27:32    woensdag, 19 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Dinsdag, 26 juni 2012 23:05 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 23:12 uur

Raad stemt in met centrumplan

Raad stemt in met centrumplan

Op de foto: De Boxtelse Markt was zaterdag en zondag autovrij voor de Rabo Beach Break. Het beachvolleybaltoernooi lokte vele honderden deelnemers en zorgde voor een bruisend centrum. (Foto: Gerard Schalkx)

Een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het plan 'Op weg naar een leefbaar en bruisend centrum'. Oppositiepartijen SP en D66 stemden tegen,  CDA en VVD waren het eens met het centrumplan maar zijn tegen het voorstel om een parkeervoorziening in de pastorietuin te realiseren.

Het parkeren in het centrum bepaalde voor een groot deel de discussie tijdens de gemeenteraadsvergadering. Met name de oppositiepartijen toonden zich faliekant tegen het plan voor een grootschalige parkeergelegenheid in de pastorietuin. ,,Er moet eerst gekeken worden naar het nut en de noodzaak van extra parkeerplaatsen in het centrum", stelde Jos Hegeman (D66). ,,Er zijn genoeg mogelijkheden om de auto te parkeren. Er is geen parkeerprobleem."

Wethouder Wim van der Zanden stelde dat het parkeren weliswaar een belangrijk onderwerp is, maar dat het centrumplan veel meer omvat. ,,Het streven is een sterk en bruisend centrum met een autoluwe Markt. Een alternatieve parkeerlocatie is een middel, geen doel." De coalitiepartijen steunden de wethouder hierin. ,,Er zitten veel goede punten in dit plan en een autoluwe Markt én bruisend centrum willen we allemaal", aldus Hans Maassen (PvdA/GroenLinks).

Tijdens de vergadering werden zes amendementen ingediend waarin onder meer werd gevraagd om alternatieve parkeerlocaties te onderzoeken. De amendementen werden niet door een meerderheid gesteund.

Lees meer over het centrumplan in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 28 juni.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Huidtherapie Kindertuin SNS Bank TopSlank Beleef Boxtel 040Fit Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Koppelmans Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies