RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:06:37    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 september 2012 12:07 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2012 12:13 uur

Raad op bezoek bij HCL

Raad op bezoek bij HCL

Op de foto: Het bestuur van HCL liet aan de Boxtelse politici zien waar het kunstgrasveld moet komen. (Foto: Albert Stolwijk).

Hockeyclub Liempde (HCL) nodigde zaterdagochtend het college van B. en W. en de gemeenteraad uit voor een werkbezoek aan sportpark De Bolakkers. De vereniging maakte politici duidelijk dat er grote behoefte is aan een extra kunstgrasveld.

Een aantal gemeenteraadsleden en wethouders Wim van der Zanden en Tossy de Man kwamen naar HCL om te luisteren naar het verhaal van vicevoorzitter Willem van Zuijlen en penningmeester Martijn Levert. Zij gaven aan dat een extra kunstgrasveld hard nodig is. ,,Op dit moment is het veld van 09.00 uur tot 19.00 uur op zaterdag constant bezet. Die dag spelen tien jeugdelftallen een wedstrijd en daarnaast hockeyen ook de jongste kinderen. Volgend jaar groeit dit aantal naar elf teams en dat betekent dat er tot 21.00 uur wedstrijden staan ingepland. Dat zijn geen tijden om te hockeyen”, aldus Van Zuijlen. Hij geeft aan dat ook de trainingen lastig zijn in te plannen. ,,Sommige teams willen twee keer week trainen en daar hebben we nu geen faciliteiten voor.”

HCL geeft aan dat er nog een gat is van 60.000 euro om het halve kunstgrasveld te financieren. Uit het integraal dorpsontwikkelingsplan wordt 60.000 euro beschikbaar gesteld en HCL draagt zelf 36.000 euro bij. Het bestuur van de vereniging hoopt dat er een beroep kan worden gedaan op de gemeente Boxtel. ,,Wij vinden dit een basisvoorziening en in de sportnota van de gemeente staat dat deze voorzieningen worden gefinancierd", vertelde Van Zuijlen. De bestuursleden lieten zien waar het nieuwe veld moet komen. Een gedeelte komt op het terrein van voetbalvereniging DVG te liggen.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 4 oktober.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Kindertuin Olieenzo Geerts advies Zwanenberg adviesgroep TopSlank Beleef Boxtel Natasja fashion Doornmalen electro Tiga Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Geld en Makelaardij Toverboom