RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:13:40    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 april 2014 00:14 uur, laatst gewijzigd op 23 april 2014 16:17 uur

Raad benoemt wethouders unaniem

Ondanks de zeven tegenstemmen van de oppositiepartijen Balans en CDA is het bestuursakkoord dat de nieuwe Boxtelse coalitie dinsdag 22 april in meerderheid door de gemeenteraad vastgesteld. Voordat het zover was, waren al de eerste protesten te horen. Leerkrachten, ouders en leerlingen van De Hobbendonken demonstreerden voor de vergadering tegen langer uitstel van nieuwbouw voor hun basisschool bij De Kleine Aarde.

Tijdens de raadsvergadering verklaarden PvdA/GroenLinks en VVD de komende vier jaren gedoogsteun te geven aan de nieuwe coalitie die is gevormd. De vorige week naar voren geschoven wethouderskandidaten - naast formateur Peter van de Wiel (Combinatie95) zijn dat Eric van den Broek (SP), Herman van Wanrooij (INbox) en Marusjka Lestrade (D66) - werden unaniem benoemd in hun functie.

De zetels die de wethouders Van de Wiel en Van den Broek achterlaten, worden ingenomen door respectievelijk Stefan de Nijs en Teun Pijnenburg. Net als dit tweetal werd ook Nico Bulter geïnstalleerd als raadslid. Hij neemt de zetel over van Tossy de Man, die eerder op de dag besloot haar ontslag als raadslid in te dienen. Eerder overwoog de door PvdA/GroenLinks aan de kant geschoven oud-wethouder nog zelfstandig in de gemeenteraad te blijven.

Voorafgaand aan de vaststelling van het beleidsakkoord konden burgers hun zegje doen. Vertegenwoordigers van basisschool De Hobbendonken en schoolbestuur Sint-Christoffel maakten daar dankbaar gebruik van. Recente cijfers over komende leegstand van leslokalen zouden niet deugen en mogen niet leiden tot uit- of afstel van een nieuw schoolgebouw op het terrein van De Kleine Aarde. Formateur Van de Wiel beloofde 'ruim voor de zomervakantie' duidelijkheid te verschaffen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie