RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:51:58    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 november 2011 12:30 uur, laatst gewijzigd op 13 november 2011 10:13 uur

Raad Haaren heeft oog voor minima

Hoewel oppositiepartij Progressief ’96 niet bepaald lovend was, stemden donderdagavond uiteindelijk alle Haarense fracties unaniem in met de begroting 2012. Daarnaast werd een motie aangenomen van de progressieven om een noodfonds in het leven te roepen van 15.000 euro voor minima die volgend jaar door de bezuinigingen hard worden getroffen. Ook een amendement van het CDA om de afvalstoffenheffing verder te verlagen kreeg de steun van alle fracties.

De leden van de vier raadsfracties van de coalitiepartijen Samenwerking ’95 en VVD en oppositiepartijen CDA en Progressief ’96 lieten donderdagavond weten in hun nopjes te zijn met het feit dat de lokale lastendruk – de ontwikkeling van de onroerende zaakbelasting (ozb), rioolheffing en afvalstoffenheffing - afneemt. Dit komt omdat het basistarief van de afvalstoffenheffing daalt met 18 procent, terwijl het ledigen van de containers 5 procent goedkoper wordt. De tarieven van de rioolheffing blijven ongewijzigd, de ozb stijgt trendmatig met 2 procent.

De CDA gaf bij monde van raadslid Hein van Poppel aan dat de afvalstoffenheffing meer kan dalen dan het college voorstelt in de begroting en diende hierover een amendement in. ,,Er is ruimte om de tarieven nog verder neerwaarts bij te stellen”, aldus Van Poppel, die aangaf dat het ’vastrechttarief’ dat inwoners moeten betalen met 22 euro zou moeten verminderen tot honderd euro. Het wijzigingsvoorstel van de Haarense christendemocraten kreeg unaniem steun van de overige partijen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank Geerts advies Geld en Makelaardij