03:36:12    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 26 juni 2013 09:17 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2013 09:19 uur

Raad: 'Fusie is reëel perspectief'

Raad: \'Fusie is reëel perspectief\'

De Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond uitgebreid gesproken over de intergemeentelijke samenwerking met andere gemeenten in de Meierij. Een motie van de coalitiepartijen werd aangenomen en daarmee werd een opmerkelijke stap gezet: Boxtel ziet een bestuurlijke fusie als een reëele optie.

Schijndel en Sint-Oedenrode hebben inmiddels vergaande plannen om bestuurlijk te fuseren. Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel en Vught kijken liever naar de mogelijkheden voor ambtelijke samenwerking. De Boxtelse coalitie stelde dinsdagavond echter dat een bestuurlijke fusie niet moet worden uitgesloten. De partijen vinden het vooral belangrijk dat Schijndel en Sint-Oedenrode niet uit het oog worden verloren en betrokken blijven bij de overleggen tussen de zes Meierij-gemeenten.

De inwoners van Boxtel zouden voorts betrokken moeten worden bij de plannen voor intergemeentelijke samenwerking. PvdA/GroenLinks lanceerde het idee om hiervoor een kerngroep te formeren.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 27 juni. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair