18:22:02    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 30 mei 2013 22:48 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 22:53 uur

Raad Boxtel stemt in met diftar

Raad Boxtel stemt in met diftar

Tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Zaken zag een meerderheid van de politieke partijen de invoering van een diftar-systeem zitten waarbij inwoners betalen per keer dat zij de grijze vuilcontainer aan straat zetten. Tijdens het vervolg van de gemeenteraad stemde een meerderheid van de fracties voor invoering van een gedifferentieerd tarief.

Oppositiepartijen SP en D66 maakten door middel van een amendement en motie kenbaar tegen het diftar-systeem te zijn. ,,In plaats van de kosten bij de burger neer te leggen, moeten we te rade gaan bij de producten van verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen”, stelde Dave van de Ven (SP). Hij pleitte ervoor de huidige wijze van afvalscheiding en afvalpreventie te handhaven.

Ook Bart Louwers van D66 noemde het diftar-systeem een onaantrekkelijke oplossing. Hij verzocht het college naar andere oplossingen te zoeken. Samen met VVD, SP en Boxtels Belang stemden zij tegen de invoer van diftar, maar bleven in de minderheid. Per 1 januari wordt het systeem ingevoerd. De wethouder beloofde alle burgers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van alle wijzigingen. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij