RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:29:09    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 30 mei 2013 22:48 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 22:53 uur

Raad Boxtel stemt in met diftar

Raad Boxtel stemt in met diftar

Tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Zaken zag een meerderheid van de politieke partijen de invoering van een diftar-systeem zitten waarbij inwoners betalen per keer dat zij de grijze vuilcontainer aan straat zetten. Tijdens het vervolg van de gemeenteraad stemde een meerderheid van de fracties voor invoering van een gedifferentieerd tarief.

Oppositiepartijen SP en D66 maakten door middel van een amendement en motie kenbaar tegen het diftar-systeem te zijn. ,,In plaats van de kosten bij de burger neer te leggen, moeten we te rade gaan bij de producten van verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen”, stelde Dave van de Ven (SP). Hij pleitte ervoor de huidige wijze van afvalscheiding en afvalpreventie te handhaven.

Ook Bart Louwers van D66 noemde het diftar-systeem een onaantrekkelijke oplossing. Hij verzocht het college naar andere oplossingen te zoeken. Samen met VVD, SP en Boxtels Belang stemden zij tegen de invoer van diftar, maar bleven in de minderheid. Per 1 januari wordt het systeem ingevoerd. De wethouder beloofde alle burgers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van alle wijzigingen. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht SNS Bank