19:15:24    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 december 2013 17:40 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2013 17:41 uur

RKSV Boxtel heeft Sjef van Runplein

RKSV Boxtel heeft Sjef van Runplein

Op de foto: Het Sjef van Runplein wordt onthuld door achterkleinzoon Mace. (Foto: Albert Stolwijk).

Bij RKSV Boxtel is zaterdagmiddag het Sjef van Runplein gepresenteerd. Tijdens de memorial die de voetbalvereniging voor de Boxtelse international hield, werd een straatnaambordje onthuld door de befaamde voetballers René en Willy van de Kerkhof en de zoon en dochter van Van Run.

De veertigste sterfdag van de voetballer was aanleiding voor RKSV Boxtel, nieuwsblad Brabants Centrum en de gemeente Boxtel om een speciale memorial te organiseren. Naast de onthulling van het straatnaambord, stond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Legendary PSV op het programma.

Dat voor Van Run een evenement werd gehouden, was voor zoon Floor en dochter Jopie aanleiding naar Boxtel te komen De kinderen van de in 1973 overleden topvoetballer waren vereerd voor de aandacht voor hun vader. ,,Het is mooi dat zoiets wordt georganiseerd", vond Floor. Jopie: ,,Wij hebben weinig gemerkt van de voetbalcarrière van onze vader, we waren nog veel te klein. We wisten dat hij goed was, maar dat hij tot de top behoorde is ons pas later duidelijk geworden. Prachtig dat Boxtel én PSV zoiets organiseren."

Achterkleinzoon Mace was ook present en had de eer samen met de voetbalbroers Van de Kerkhof het Sjef van Runplein te onthullen. Hoofdredacteur Marc Cleutjens van Brabants Centrum memoreerde kort de indrukwekkende carrière van de Boxtelaar. ,,Het was een robuuste verdediger die bij PSV en in het Nederlands elftal goede prestaties heeft geleverd. Extra bijzonder: hij was ook aanwezig bij de Olympische Spelen in 1928 in Amsterdam."

Wethouder Willie van de Langenberg zei trots te zijn op de hoge opkomst en keek vol verwachting uit naar de wedstrijd. ,,Iedereen kent nog de gloriedagen van PSV, maar RKSV zal zeker niet teleurstellen", verwachtte de wethouder. Zijn voorspelling kwam uit: RKSV Boxtel won de strijd met 4-2.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Remax-optimus buisman optiek TopSlank Podium Boxtel Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Alfa Elan Bikes support Olieenzo Geerts advies