07:46:40    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 03 juni 2012 16:43 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2012 07:08 uur

RKSV Boxtel blijft derdeklasser

RKSV Boxtel blijft derdeklasser

Op de foto: Clubvoorzitter Ties Pronk feliciteert zijn spelers. Boxtel handhaaft zich in de derde klasse. (Foto: Gerard Schalkx).

Dankzij een doelpunt van Pascal van de Brand in de tweede helft tegen Oirschot Vooruit handhaaft voetbalclub RKSV Boxtel zich als derdeklasser.

Op neutraal terrein, in sportpark Naastenbest van voetbalclub Wilhelmina Boys te Best, wonnen de roodwitten de laatste wedstrijd van de spannend verlopen nacompetitie. En dus kunnen voetballiefhebbers komend seizoen - afhankelijk van de districtsindeling - opnieuw genieten van lokale derby's tegen ODC en wellicht ook tegen het gepromoveerde Essche Boys.

Boxtel en Oirschot Vooruit waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en creeerden weinig kansen. In de tweede helft was Boxtel sterker en dat betaalde zich rond de 60e minuut uit in een fraaie treffer van Van de Brand. In de slotfase kreeg Oirschot Vooruit tal van goede kansen, maar de defensie van de Munselploeg hield knap stand.

Na het laatste fluitsignaal verlieten de spelers van Boxtel juichend het veld. Ook clubvoorzitter Ties Pronk deelde in de feestvreugde, net als de vele supporters die met hun ploeg waren meegereisd.

In Brabants Centrum van donderdag 7 juni uitgebreid aandacht voor het duel tussen Boxtel en Oirschot Vooruit.

Advertenties