RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:13:19    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 23 augustus 2014 08:55 uur, laatst gewijzigd op 23 augustus 2014 10:33 uur

Quizzen tegen kanker in Boxtel

Quizzen tegen kanker in Boxtel

Op de foto: Deelnemers aan de pubquiz in Becoloth buigen zich over de vragen. De bedenkers Marc de Laat (links) en Kiske de Leest kijken toe. (Foto: Albert Stolwijk).

UPDATE - Bijna honderd deelnemers aan de pubquiz in het Boxtelse café Becoloth hebben vrijdagavond 725 euro bij elkaar gebracht voor de kankerbestrijding. De quiz werd georganiseerd door Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain.

De pubquiz stond dit keer helemaal in het teken van de jaren negentig van de vorige eeuw. Met makkelijke en vooral heel veel moeilijke vragen over actualiteit, muziek, film, literatuur en trivialiteiten werden de hersens van de veelal Boxtelse deelnemers aan het werk gezet.

In drie spelronden streden 25 teams om de eindzege; de vier beste ploegen vaardigden elk een speler af die in een individuele quiz tien vragen moest beantwoorden. Wie het snelst op tafel sloeg, mocht als eerste antwoorden.

De winnaar van de avond was het team Verrek, het is paars!. In de finale versloegen zij Beavis & z'n Buttheads, Boxtel 90210 en Three Men and a Little Lady.

De opbrengst van de pubquiz gaat naar twee doelen die Kiske de Leest heeft uitgekozen. De Boxtelaar, lid van The Brain, neemt op 4 september met 500 andere Nederlanders deel aan een sponsortocht op Mont Ventoux. 60 procent doneert De Leest aan KWF Kankerbestrijding, 40 procent gaat naar de vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Doneren? Ga naar deze link.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Olieenzo Proef Culinair Geerts advies Beleef Boxtel