04:25:58    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 12 september 2013 10:52 uur, laatst gewijzigd op 12 september 2013 11:32 uur

PvdA keert zich tegen boringen

PvdA keert zich tegen boringen

Op de foto: De afgelopen weken werden verschillende handtekeningacties gehouden door Schaliegas Vrij Boxtel. Dit burgerinitiatief kondigt ook voor zaterdag acties aan, als de Kamerleden van de PvdA-fractie op werkbezoek naar Boxtel komen. (Foto: Gerard Schalkx).

De PvdA in de Tweede Kamer ziet proefboringen naar schaliegas niet zitten, zo meldde Kamerlid Jan Vos in Brabants Dagblad van donderdag. Inmiddels is duidelijk dat de partij een nieuw onderzoeksrapport wil afwachten, voordat zij een definitief standpunt inneemt. Ondanks de uitspraken van de partij, laat Anja van den Eijnden van de plaatselijke PvdA/GroenLinks-afdeling weten dat het werkbezoek van de PvdA-fractie gewoon doorgaat. Verschillende Tweede Kamerleden komen zaterdag naar Boxtel om poolshoogte te nemen over de manier waarop hier over schaliegas wordt gedacht.

In Brabants Dagblad stelt PvdA-kamerlid Jan Vos dat de partij op basis van het recente onderzoek van Witteveen+Bos naar de risico’s van schaliegaswinning niet is overtuigd dat het schoon en veilig kan. ,,Op basis van dit onderzoek zullen wij niet instemmen met proefboringen.” Van den Eijnden meldde donderdag op Twitter dat ze de uitspraken ’niet durft te geloven, maar dat ze een gat in de lucht zoekt om in te springen’.

,,Vos stelt dat het rapport op dit moment onvoldoende informatie verschaft over de gevolgen van boringen naar schaliegas. Daarmee houdt de partij een slag om de arm en dat is voor ons reden om zaterdag gewoon door te laten gaan.” Van de landelijke fractie heeft Vos bevestigd naar Boxtel te komen. Het is nog onduidelijk wie zich bij hem aansluiten. Ook heeft PvdA/GroenLinks Boxtel allerlei collega-fracties uit de Meierij en de grote Brabantse steden uitgenodigd.

Om 11.00 uur arriveren de Kamerleden per bus op de Markt. Zij worden ontvangen door burgemeester Mark Buijs, wethouder Tossy de Man en de lokale fractie PvdA/GroenLinks. Burgerinitiatief Schaliegas Vrij Boxtel heeft met steun van Zeg Nee tegen SG een protest aangekondigd op de Boxtelse Markt. Deze demonstratie gaat om 10.30 uur van start, ook op de Boxtelse Markt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht