21:39:23    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 oktober 2011 18:40 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2011 18:48 uur

PvdA'er Timmermans in Boxtel

PvdA\'er Timmermans in Boxtel

Op de foto: PvdA-Kamerlid Frans Timmermans, geflankeerd door de Boxtelse wethouder Anton van Aert en fractievoorzitter Tossy de Man. (Foto: Henk van Weert).

Tweede Kamerlid Frans Timmermans (PvdA) maakte vrijdagmiddag met wethouder Anton van Aert een rondrit door een deel van Boxtel. ,,Hier zou ik mijn kinderen wel willen zien opgroeien."

Bij bedrijventerrein Vorst hielden de landelijke en lokale PvdA-coryfee halt om de locatie te bekijken waar het gemeentebestuur toestemming heeft gegeven voor proefboringen naar schaliegas. Die vergunning is een 'misser van het college en de verantwoordelijk wethouder' (Peter van de Wiel, Combinatie95 - red.), aldus fractievoorzitter Tossy de Man van PvdA/GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad. Dat zei ze na afloop van de rondrit tijdens een informele discussie in café En Garde! aan de Markt.

Kamerlid Timmermans, die inhoudelijk goed en overtuigend op uiteenlopende vragen van de vijftien bezoekers reageerde, zei dat zijn Kamerfractie behulpzaam zal zijn als de lokale bevolking tegen de proefboringen in verzet komt. Zelf twijfelt hij over de wijze waarop schaliegas gewonnen gaat worden. ,,Maar er is wel een oplossing nodig om het 'gat' te dichten tussen de fossiele brandstoffen en een duurzaam alternatief."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Doornmalen electro