RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:09:18    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 07 oktober 2011 18:40 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2011 18:48 uur

PvdA'er Timmermans in Boxtel

PvdA\'er Timmermans in Boxtel

Op de foto: PvdA-Kamerlid Frans Timmermans, geflankeerd door de Boxtelse wethouder Anton van Aert en fractievoorzitter Tossy de Man. (Foto: Henk van Weert).

Tweede Kamerlid Frans Timmermans (PvdA) maakte vrijdagmiddag met wethouder Anton van Aert een rondrit door een deel van Boxtel. ,,Hier zou ik mijn kinderen wel willen zien opgroeien."

Bij bedrijventerrein Vorst hielden de landelijke en lokale PvdA-coryfee halt om de locatie te bekijken waar het gemeentebestuur toestemming heeft gegeven voor proefboringen naar schaliegas. Die vergunning is een 'misser van het college en de verantwoordelijk wethouder' (Peter van de Wiel, Combinatie95 - red.), aldus fractievoorzitter Tossy de Man van PvdA/GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad. Dat zei ze na afloop van de rondrit tijdens een informele discussie in café En Garde! aan de Markt.

Kamerlid Timmermans, die inhoudelijk goed en overtuigend op uiteenlopende vragen van de vijftien bezoekers reageerde, zei dat zijn Kamerfractie behulpzaam zal zijn als de lokale bevolking tegen de proefboringen in verzet komt. Zelf twijfelt hij over de wijze waarop schaliegas gewonnen gaat worden. ,,Maar er is wel een oplossing nodig om het 'gat' te dichten tussen de fossiele brandstoffen en een duurzaam alternatief."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij