08:24:21    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 31 januari 2012 09:03 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2012 17:17 uur

Puinhopen aan rand Sparrenrijk

Puinhopen aan rand Sparrenrijk

Op de foto: Na ruim elf jaar leegstand valt het leegstaande kantorencomplex aan de Molenwijkseweg ten prooi aan de slopers. (Foto: Albert Stolwijk).

Aan de Molenwijkseweg herinneren nog voornamelijk puinresten aan de kantoren en laboratoria van de voormalige Gezondheidsdienst voor Dieren. De slopers maken korte metten met het complex waarvan kort na de jaarwisseling de ontmanteling werd gestart om plaats te maken voor woningbouw.

Het is ruim elf jaar geleden dat de dieranalisten de gebouwen in Boxtel achter zich lieten. Bijna 35 jaar lang hadden ze hier hun werkzaamheden verricht in de bestrijding van dierziekten. In 2003 vertrek kocht de Vughtse projectontwikkelaar Cornelis Huygens de leegstaande gebouwen die tijdelijk beschikbaar kwamen voor plaatselijke clubs en antikrakers.

Medio maart moet al het puin van de gesloopte gebouwen opgeruimd zijn. Voor het perceel aan de rand van bosgebied Sparrenrijk is een plan gemaakt dat voorziet in zeventien vrijstaande huizen en veertien twee-onder-éénkapwoningen voor particuliere bouwers. In eigen beheer bouwt de Vughtse projectontwikkelaar een appartementencomplex.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding