13:43:37    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 januari 2014 15:01 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2014 23:51 uur

Provincie past structuurvisie aan

De provincie Noord-Brabant past de structuurvisie Ruimtelijke Ordening en de Provinciale Milieu Verordening aan. Hiermee wordt het Brabantse grondgebied beschermd tegen boringen naar schaliegas.

In de Provinciale Milieu Verordening kunnen alleen verbodszones worden aangewezen als er een relatie is met het belang van water voor consumptie. Een groot deel van Brabant wordt aangewezen als beschermingszone. In de structuurvisie wordt opgenomen dat het benutten van de ondergrond voor onconventionele delfstoffenwinning pas mag als vaststaat dat de uitvoering schoon en veilig kan plaatsvinden.

Deze aanpassingen maken het moeilijker voor minister Henk Kamp om vergunningen af te geven voor (proef)boringen in Noord-Brabant. Het Rijk beslist uiteindelijk waar er geboord gaat worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Filipe Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Elan Bikes support TopSlank EmielTechniek Alfa Toverboom Geld en Makelaardij Doornmalen electro buisman optiek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht