21:21:49    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 februari 2014 08:19 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2014 08:21 uur

Provincie: 'Geen extra giftreinen'

Provincie: \'Geen extra giftreinen\'

Provinciale Staten van Noord-Brabant vinden het ’onwenselijk en onverantwoord’ dat er in de periode 2015-2022 extra giftreinen gaan rijden over de Brabantroute die ook langs Boxtel voert. Een motie over dit heikele onderwerp is vrijdag unaniem aangenomen.

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wordt vanaf 2015 gewerkt aan een betere aansluiting van de Betuweroute. Om die reden kan het treinverkeer over die verbinding tussen Rotterdam en het Europese achterland minder intensief gebruikt worden.

ProRail en DB Schenker meldden enkele weken geleden dat slechts dertig goederentreinen per dag over de Betuweroute zouden kunnen rijden. De andere zeventig, waaronder ook treinen die chemische stoffen als chloor en ammoniak vervoeren, worden over het reguliere spoor vervoerd.

In de Tweede Kamer werd dinsdag al unaniem een motie van D66 aangenomen die staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur & Milieu vraagt voor eind 2014 bekend te maken welke risico’s aan dat extra treinvervoer kleven. Burgemeester Mark Buijs van Boxtel toonde zich deze week blij met deze motie omdat ook Boxtel zich ongerust maakt. De ’giftreinen’ rijden via Tilburg langs Boxtel richting Eindhoven.

In Provinciale Staten dienden de fracties van PvdA, VVD, SP, PVV, D66, GroenLinks, 50PLUS en de Partij voor de Dieren een motie in, die unaniem werd aangenomen. De motie vraagt het provinciebestuur om met de betrokken gemeenten en de provincies gezamenlijk bezwaren over te brengen aan staatssecretaris Mansveld. (Foto: Gerard Schalkx).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen