14:28:26    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 juni 2011 19:34 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2011 22:11 uur

Protest tegen proefboringen schaliegas

Protest tegen proefboringen schaliegas

Op de foto: Actiegroep Groenfront hield zondagmiddag een picknick nabij bedrijventerrein Vorst. Hiermee werd geprotesteerd tegen de geplande proefboringen naar schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

De actiegroep Groenfront hield zondagmiddag een picknick nabij bedrijventerrein Vorst. Groenfront protesteerde hiermee tegen de proefboringen naar schaliegas die de bedrijven Cuadrilla en Brabant Resources in Boxtel willen uitvoeren.

De picknick werd gehouden om de diverse actiegroeperingen en buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Volgens woordvoeder Jochem Akkerman van Groenfront is het van belang dat de krachten worden gebundeld. ,,Het is de hoogste tijd dat er actief verzet wordt gepleegd tegen de geplande proefboringen”, vindt Akkerman. ,,De boringen naar schaliegas zijn risicovol. Niet alleen voor de inwoners van Boxtel, maar voor ons hele land. Er kan beter geld worden besteed aan de ontwikkeling van duurzame energie.”

Door het Boxtelse gemeentebestuur is al een vergunning afgegeven voor de proefboringen. Akkerman denkt niet dat deze nog wordt ingetrokken. ,,Die kans lijkt me nihil”, zegt de woordvoerder. ,,Daarom is het van belang om actie te gaan voeren en dat zal Groenfront zeker gaan doen. Ik weet nog niet op welke manier, maar we laten het hier niet bij zitten.”

Diverse Boxtelaren bezochten de picknick. Zij maken zich om diverse redenen zorgen over de proefboringen. ,,Al die chemicaliën in het water, dat kan gewoon niet gezond zijn”, stelt Ineke Puls. Irma Gommers vult aan: ,,Ik ben geen milieudeskundige, maar met mijn gezonde verstand kan ik best bedenken dat dit alleen maar fout kan gaan.”

De protestpicknick trok ook de aandacht van de Nederlandse pers. De NOS maakte opnamen die zondagavond in de uitzendingen van het NOS Journaal te zien zullen zijn.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij buisman optiek Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie EmielTechniek Alfa Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Remax-optimus TopSlank