RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:26:05    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 10 mei 2011 12:55 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2011 15:50 uur

Protest op de stoep gemeentehuis

Protest op de stoep gemeentehuis

Op de foto: Leden van HiPa Sports protesteren op de Markt. (Foto: Albert Stolwijk).

Leden van HiPa Sports protesteerden vanmiddag voor het Boxtelse gemeentehuis tegen de dreigende sluiting van de sportschool. Op de Markt verzorgden ze demonstraties met onder meer spinningfietsen en halters. Ook werd er gebokst.

Wethouder Wim van der Zanden kwam aanvanklijk niet naar buiten. Wel nodigde hij de exploitanten van de sportschool, Hilde en Paul Ketelaars, uit voor een gesprek in het gemeentehuis. Na dit gesprek nam de wethouder op de Markt een petitie in ontvangst waarin de leden van HiPa Sports aangeven waarom de sportschool moet blijven. Ook de wethouders Anton van Aert en Peter van de Wiel namen een kijkje.

Uit het gesprek tussen wethouder Van der Zanden en de eigenaren van de sportschool is gekomen dat wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor de sportschool. Hierbij wordt toch gedacht aan het pand Duit 12. Eerder werd deze locatie afgewezen omdat verbouwing van het gebouw te duur zou worden voor Paul en Hilde Ketelaars. ,,Het ging toen om de eerste verdieping”, legt Paul Ketelaars uit. ,,Maandag 16 mei is er een gesprek met de eigenaar van het pand om te bekijken of HiPa wellicht op de begane grond terecht kan. Dat zou veel verbouwingskosten schelen.”

De protestactie is bedoeld om het gemeentebestuur te herinneren aan haar inspanningsverplichting om HiPa Sports aan een nieuw onderkomen te helpen, meldde Hilde Ketelaars gisteren. In 2007 kreeg de sportschool een vergunning voor een sportschool in een bedrijfspand aan de Ons Doelstraat, maar dat was niet in overeenstemming met het bestemmingsplan.

Auteur: Henk van Weert/Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Tiga Kindertuin Olieenzo Geerts advies Koppelmans Toverboom SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Natasja fashion Gemeente Boxtel Doornmalen electro TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen