RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:07:46    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 mei 2011 12:55 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2011 15:50 uur

Protest op de stoep gemeentehuis

Protest op de stoep gemeentehuis

Op de foto: Leden van HiPa Sports protesteren op de Markt. (Foto: Albert Stolwijk).

Leden van HiPa Sports protesteerden vanmiddag voor het Boxtelse gemeentehuis tegen de dreigende sluiting van de sportschool. Op de Markt verzorgden ze demonstraties met onder meer spinningfietsen en halters. Ook werd er gebokst.

Wethouder Wim van der Zanden kwam aanvanklijk niet naar buiten. Wel nodigde hij de exploitanten van de sportschool, Hilde en Paul Ketelaars, uit voor een gesprek in het gemeentehuis. Na dit gesprek nam de wethouder op de Markt een petitie in ontvangst waarin de leden van HiPa Sports aangeven waarom de sportschool moet blijven. Ook de wethouders Anton van Aert en Peter van de Wiel namen een kijkje.

Uit het gesprek tussen wethouder Van der Zanden en de eigenaren van de sportschool is gekomen dat wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor de sportschool. Hierbij wordt toch gedacht aan het pand Duit 12. Eerder werd deze locatie afgewezen omdat verbouwing van het gebouw te duur zou worden voor Paul en Hilde Ketelaars. ,,Het ging toen om de eerste verdieping”, legt Paul Ketelaars uit. ,,Maandag 16 mei is er een gesprek met de eigenaar van het pand om te bekijken of HiPa wellicht op de begane grond terecht kan. Dat zou veel verbouwingskosten schelen.”

De protestactie is bedoeld om het gemeentebestuur te herinneren aan haar inspanningsverplichting om HiPa Sports aan een nieuw onderkomen te helpen, meldde Hilde Ketelaars gisteren. In 2007 kreeg de sportschool een vergunning voor een sportschool in een bedrijfspand aan de Ons Doelstraat, maar dat was niet in overeenstemming met het bestemmingsplan.

Auteur: Henk van Weert/Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij