RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:01:43    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 11 september 2013 14:23 uur, laatst gewijzigd op 12 september 2013 10:56 uur

Protest Boxtel tegen schaliegas

Protest Boxtel tegen schaliegas

Op de foto: Lennis is deze week uit de as herrezen en spreekt zich aan de Keulsebaan uit tegen schaliegasboringen. (Foto: Zeg Nee Tegen SG).

De Markt in Boxtel is zaterdag 14 september vanaf 10.30 uur het decor van een protestmanifestatie tegen schaliegas. Aanleiding voor de demonstratie is de komst van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, die een werkbezoek brengt aan Boxtel en Haaren.

Het bezoek van de PvdA-fractie wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van PvdA/GroenLinks. De Kamerleden staan onder leiding van Jan Vos, die omstreeks 11.30 uur het woord zal voeren op de Markt. De politici worden ontvangen door burgemeester Mark Buijs, ook andere bestuurders en raadsleden zijn aanwezig.

De komst van de PvdA-fractie wordt door Schaliegas Vrij Boxtel en Zeg Nee Tegen SG aangegrepen om op de Markt een publieksvriendelijke actie te houden, waarbij muziek en sprekers elkaar afwisselen. Ook kunnen deelnemers aan de demonstratie een handtekening tegen schaliegas zetten.

Deelnemers aan de actie worden opgeroepen een wit T-shirt te dragen. Voorts zal uit volle borst het lied 'Brabant' van Guus Meeuwis gezongen worden. De PvdA-fractie maakt na de demonstratie op de Markt een busrit langs potentiële boorlocaties, onder meer nabij de Vorst in Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht