RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:46:09    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 11 februari 2012 22:29 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2012 22:32 uur

Proosten op carnaval

Proosten op carnaval

Op de foto: Na de koffie verscheen in de burgemeesterswoning de brandewijn op tafel en werd geproost op een feestelijk verloop van carnaval 2012. (Foto: Albert Stolwijk).

In zijn woning aan de Stenen Kamer kreeg de Boxtelse burgemeester Frank van Beers zaterdagochtend bezoek van de carnavalsprinsen van Eendengat en Ploegersland. Met brandewijn proostte het gezelschap op een succesvol verloop van het zottenfeest, volgende week.

Prins Frankie d'n Urste van De Ploegers greep de ontvangst in huize Van Beers te baat om de Liempdse carnavalskrant aan te bieden. Dat Antoine Franken de naam heeft ingepikt die Van Beers vorig jaar opperde om zelf in Ploegersland te macht te grijpen, bleef niet onbesproken. ,,Maar tijdens de sleuteloverdracht volgende week kom ik er nog op terug...", sprak de burgemeester met pretoogjes.

Over sleuteloverdracht gesproken. Prins Paul van De Waggelaars bood Van Beers een sleutel aan met verschillende labels. Die past onder meer op woning van Jas de Keistamper en Hanne mî de moor, op de brede scholen in Boxtel, op de repetitielokalen van 't Herriemenieke en TGV, het clubhuis van De Knokkers en de pipowagen van de circustheaterschool. Want dat zijn de locaties waar Paul Hermans door het jaar heen te vinden is. ,,Als ik volgende week de sleutel van Eendengat in handen heb en uw taak overneem, hoop ik dat u op die plekken wilt zorgen dat alles zonder problemen door draait", grapte zijne doorluchtige hoogheid.

Prins Paul bood het burgemeesterspaar ook de cd Snaterhits aan, waarop niet alleen het Eendengats carnavalslied van dit jaar ('t Haontje van De Agterblijvers) maar ook de tien overige deelnemers van het Kwekdeuntjesfist zijn opgenomen. De vrolijke muziek van het plaatje vulde direct de woonkeuken waar Marianne van Beers gastvrij trakteerde op worstenbrood.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Natasja fashion Café zaal Kloosterzicht Tiga Meubelmakerijdenberg SNS Bank Koppelmans 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo TopSlank Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Kindertuin Geerts advies Toverboom Rijschool Dolman