RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:00:36    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 31 maart 2012 11:00 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2012 14:29 uur

Proosten op behoud vijver

Proosten op behoud vijver

Op de foto: Omwonenden van de gemeentevijver proosten met processo nu de waterpartij behouden blijft. (Foto: Gerard Schalkx).

De vlag ging vrijdag uit bij de woon- en appartementencomplexen in de directe omgeving van de Boxtelse raadzaal. Niet omdat er hoog bezoek werd verwacht, maar omdat het college van B. en W. deze week besloot dat de gemeentevijver op de hoek van de Mgr. Bekkersstraat en Dr. Van Helvoortstraat niet wordt gedempt om plaats te maken voor een parkeerplaats.

Woordvoerster Cootje Verzijden stak haar blijdschap over het collegebesluit niet onder stoelen of banken. Net zo min als de overige bewoners van Den Dries, Vinckenrode, Elisabethsdael, Clarissenhof en 't Hofje. Nadat drie van de vier coalitiepartijen vorige week lieten weten de vijver te willen behouden, besloten burgemeester en wethouders dinsdag af te zien van de aanleg van een parkeerterrein op deze locatie. Tot grote opluchting van de omwonenden die van meet af aan actie voerden om te voorkomen dat de waterpartij zou worden gedempt. En dus werd het glas geheven: met bruisende prosecco.

In haar dankwoord naar alle actievoerders sprak Verzijden dank uit aan onder meer de Heemkundekring Boxtek, de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel en de SP, die zich allen sterk maakten voor behoud van de groene omgeving van de raadzaal. 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie