05:16:18    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 21 mei 2012 20:43 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2012 14:54 uur

'Promotie van hoogstamfruitbomen'

\'Promotie van hoogstamfruitbomen\'

Op de foto: Leerlingen van de Molenwijkschool plantten vorig jaar hoogstamfruitbomen in de tuin naast de school. (Foto: Albert Stolwijk).

Een mooier landschap en toename van biodiversiteit. Dat zijn de doelen van het project ’De Smaak van Hoogstamfruit in Het Groene Woud’. Particuliere grondeigenaren worden uitgenodigd minimaal vijf hoogstamfruitbomen te planten. Ook een snoeidienst en workshops fruit verwerken maken onderdeel uit van het project.

De hoogstamfruitbomen passen in het oude cultuurlandschap van Het Groene Woud. Van oudsher zijn hoogstamfruitbomen geplant bij langgevelboerderijen om in het nodige eigen fruit, appels, peren, pruimen en kersen te voorzien.

Hier en daar staan nog oude hoogstamfruitbomen vlakbij een boerderij of langs de moestuin of op een ’verloren’ stukje grond. Veel hoogstamfruitbomen verdwenen echter geleidelijk uit het landschap en uit het zicht van Het Groene Woud. Sinds enkele jaren is hierin een zekere kentering gekomen.

Om hoogstamfruitbomen terug te krijgen in Het Groene Woud is het project ’De Smaak van Hoogstamfruit Het Groene Woud opgestart’. De opzet is dat ieder deelnemer een boompje bijdraagt aan een divers landschap in de eigen tuin en omgeving. Niet alleen aanplant is van belang, ook het onderhoud van de fruitbomen vraagt speciale aandacht.

Woensdag 30 mei wordt vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Boxtel een informatieavond gehouden. Aanmelden kan via e-mail: mni@boxtel.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Toverboom Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro Remax-optimus Alfa Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank Huidtherapie