RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:03:43    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 21 mei 2012 20:43 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2012 14:54 uur

'Promotie van hoogstamfruitbomen'

\'Promotie van hoogstamfruitbomen\'

Op de foto: Leerlingen van de Molenwijkschool plantten vorig jaar hoogstamfruitbomen in de tuin naast de school. (Foto: Albert Stolwijk).

Een mooier landschap en toename van biodiversiteit. Dat zijn de doelen van het project ’De Smaak van Hoogstamfruit in Het Groene Woud’. Particuliere grondeigenaren worden uitgenodigd minimaal vijf hoogstamfruitbomen te planten. Ook een snoeidienst en workshops fruit verwerken maken onderdeel uit van het project.

De hoogstamfruitbomen passen in het oude cultuurlandschap van Het Groene Woud. Van oudsher zijn hoogstamfruitbomen geplant bij langgevelboerderijen om in het nodige eigen fruit, appels, peren, pruimen en kersen te voorzien.

Hier en daar staan nog oude hoogstamfruitbomen vlakbij een boerderij of langs de moestuin of op een ’verloren’ stukje grond. Veel hoogstamfruitbomen verdwenen echter geleidelijk uit het landschap en uit het zicht van Het Groene Woud. Sinds enkele jaren is hierin een zekere kentering gekomen.

Om hoogstamfruitbomen terug te krijgen in Het Groene Woud is het project ’De Smaak van Hoogstamfruit Het Groene Woud opgestart’. De opzet is dat ieder deelnemer een boompje bijdraagt aan een divers landschap in de eigen tuin en omgeving. Niet alleen aanplant is van belang, ook het onderhoud van de fruitbomen vraagt speciale aandacht.

Woensdag 30 mei wordt vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Boxtel een informatieavond gehouden. Aanmelden kan via e-mail: mni@boxtel.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank