04:30:53    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 februari 2013 11:38 uur

Projecten in Het Groene Woud

Het project ’Burger aan zet’ stimuleert actief burgerschap in nationaal landschap Het Groene Woud. Het project loopt in veertien gemeenten, waaronder Boxtel, Haaren en Sint-Michielsgestel, en de waterschappen De Dommel en Aa en Maas.

Om mee te doen, moeten de deelnemers voldoen aan een aantal uitgangspunten. ,,Daarbij moet het gaan om nieuwe burgerinitiatieven voor natuur en landschap. Deelnemers werken het idee of plan uit tot een concreet resultaat en gaan samen met anderen aan de slag, liefst ook met partners in de omgeving die wat minder betrokken zijn bij natuur en landschap. De maximale bijdrage vanuit ’De burger aan zet’ is 3.000 euro”, laat Bernadette Roestenburg vvan Streekhuis Het Groene Woud & De Meierij weten.

Per gemeente of waterschap wordt één project gehonoreerd. Aanvragen worden door de organisatie behandeld op volgorde van binnenkomst. Als sprake is van meerdere aanvragen uit een gemeente, wordt de beste voorgedragen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Filipe Meubelmakerijdenberg Geerts advies Remax-optimus TopSlank Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Elan Bikes support Olieenzo Doornmalen electro Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel