11:25:59    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 01 december 2011 14:29 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2011 14:35 uur

Project Voorleesfiets van start

Project Voorleesfiets van start

Op de foto: Het project De Voorleesfiets ging donderdag officieel van start. Vrijwilligster Tineke de Graaf las gisteren voor het eerst voor aan de vierjarige Aischa Ghaffar. (Foto: Albert Stolwijk)

Lionsclub Boxtel Belles Amies doneerde begin september 3.000 euro aan het project De Voorleesfiets. Bij dit project gaat een groep vrijwilligers op pad om bij taalarme gezinnen voor te lezen. Tineke de Graaf stapte donderdag op de kleurige fiets voor het eerste uurtje voorlezen. Ze was te gast bij de Pakistaanse Aischa Ghaffar.

,,Mag ik met de fiets naar binnen”, vraagt vrijwilligster Tineke de Graaf aan de vierjarige Aischa Ghaffar die wat verlegen de voordeur opendoet. Het meisje schudt heftig van niet. ,,Dan zet ik de fiets tegen het hekje. Ik heb natuurlijk wel wat meegenomen voor jou”, vertelt Tineke. ,,Bedankt”, roept het meisje ineens enthousiast. ,,Weet je wat voor snoep dit is”, vraagt de vrijwilligster aan Aischa als ze het zakje laat zien. ,,Pepernoten!”, roept het vierjarige meisje blij. ,,Zwarte Piet brengt die altijd mee.”

Met het bezoek aan het Pakistaanse meisje is het project De Voorleesfiets deze week echt in gang gezet. ,,Er zijn op dit moment negen kinderen aangemeld. Daar gaan vrijwilligers tot het eind van dit schooljaar een uur per week naartoe”, vertelt Ghislaine de Brouwer, inhoudelijk coördinator van de Stichting Brede Scholen Boxtel en met Cisca van Hemert initiatiefnemer van het project. ,,Leerkrachten en pedagogisch medewerkers melden leerlingen bij ons aan als ze denken dat dit project bevorderend voor ze kan werken.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo buisman optiek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Geld en Makelaardij