RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:22:06    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 10 september 2014 16:22 uur, laatst gewijzigd op 10 september 2014 16:27 uur

Project Halsche beemden geopend

Project Halsche beemden geopend

Op de foto: Watergraaf Peter Glas (links) van waterschap De Dommel en directeur Jan Baan van Brabants Landschap onthullen de informatiezuil in het heringerichte gebied bij de Essche Stroom. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel en directeur Jan Baan van Brabants Landschap hebben woensdagmiddag in het bijzijn van bewoners uit de omgeving, waaronder uit Hal en Esch, de heringerichte Essche Stroom geopend door een informatiezuil te onthullen.

Het water van de Essche Stroom stroomt weer volop door de aangelegde meander die als vanouds door het landschap bij Hal kronkelt. Met het doorsteken van een provisorische afdamming werd het deelproject Halsche Beemden van het herinrichtingsplan 'Beekherstel Essche Stroom' voor de zomervakantie al afgerond en opgeleverd. Omwonenden werden woensdag rondgeleid door het gebied door projectleider Hans Koekkoek van het waterschap en Martijn Fliervoet van Brabants Landschap.

Waterschap De Dommel startte afgelopen najaar met de herinrichting van ruim vijf kilometer Essche Stroom, vanaf het spoor Boxtel-'s-Hertogenbosch tot aan de Vughterweg. Een omvangrijke klus waar jaren van voorbereiding in heeft gezeten. De twee aparte deelprojecten Halsche Beemden en landgoed Bleijendijk werden gelijktijdig uitgevoerd, waarbij Halsche Beemden inmiddels afgerond is. Ter hoogte van landgoed Bleijendijk is het waterschap nog volop bezig met de uitvoering, waarschijnlijk tot het eind van dit jaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Proef Culinair Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg