21:05:12    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 september 2012 15:13 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2012 00:18 uur

Proefkamermuziek: veel animo

Proefkamermuziek: veel animo

Op de foto: Violist en dirigent Jan Willem de Vriend is wereldwijd uitgegroeid tot een grote naam in de oude muziek. (Foto: Stichting Stabat Mater, Oirschot).

Boxtel mag dit seizoen smullen van optredens door vier gerenommeerde klassieke ensembles. De belangstelling voor het eerste concert in de serie Proefkamermuziek is groot en overtreft alle verwachtingen. Oud-Boxtelaar Jan Willem de Vriend bijt met zijn Combattimento Consort Amsterdam vrijdag 28 september het spits af in de Sint-Petruskerk.

Proefkamermuziek is een samenwerkingsverband van vier nationale topensembles: naast Combattimento Consort zijn dat het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Blazersensemble en Amsterdam Sinfonietta. De gezelschappen verzorgen informele optredens van vijf kwartier, voorafgegaan door een inleiding en met een wijnproeverij na afloop. Vier topensembles van wereldklasse in één seizoen in Boxtel: dat is hier nog nooit vertoond. De liefhebbers zullen smullen.

Oud-Boxtelaar De Vriend vertolkt vanaf 20.15 uur feestmuziek uit de achttiende eeuw en verzorgt daaraan voorafgaand vanaf 19.30 uur een inleiding in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Na afloop van het concert in de Sint-Petruskerk kan het publiek vanaf circa 21.30 uur nakaarten met de musici in de foyer van Podium Boxtel. Kaartjes kosten 23 euro en kunnen worden gereserveerd via www.podiumboxtel.nl. Meer informatie: www.proefkamermuziek.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen