RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:19:11    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 september 2012 15:13 uur, laatst gewijzigd op 29 september 2012 00:18 uur

Proefkamermuziek: veel animo

Proefkamermuziek: veel animo

Op de foto: Violist en dirigent Jan Willem de Vriend is wereldwijd uitgegroeid tot een grote naam in de oude muziek. (Foto: Stichting Stabat Mater, Oirschot).

Boxtel mag dit seizoen smullen van optredens door vier gerenommeerde klassieke ensembles. De belangstelling voor het eerste concert in de serie Proefkamermuziek is groot en overtreft alle verwachtingen. Oud-Boxtelaar Jan Willem de Vriend bijt met zijn Combattimento Consort Amsterdam vrijdag 28 september het spits af in de Sint-Petruskerk.

Proefkamermuziek is een samenwerkingsverband van vier nationale topensembles: naast Combattimento Consort zijn dat het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Blazersensemble en Amsterdam Sinfonietta. De gezelschappen verzorgen informele optredens van vijf kwartier, voorafgegaan door een inleiding en met een wijnproeverij na afloop. Vier topensembles van wereldklasse in één seizoen in Boxtel: dat is hier nog nooit vertoond. De liefhebbers zullen smullen.

Oud-Boxtelaar De Vriend vertolkt vanaf 20.15 uur feestmuziek uit de achttiende eeuw en verzorgt daaraan voorafgaand vanaf 19.30 uur een inleiding in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Na afloop van het concert in de Sint-Petruskerk kan het publiek vanaf circa 21.30 uur nakaarten met de musici in de foyer van Podium Boxtel. Kaartjes kosten 23 euro en kunnen worden gereserveerd via www.podiumboxtel.nl. Meer informatie: www.proefkamermuziek.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Modecentrum Frans Theelen